Cătălin Cherecheş este adus, marţi, în România, unde va executa pedeapsa de 5 ani de închisoare într-un penitenciar cu regim închis, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că fugarul Cătălin Cherecheș se află pe drum spre România, fiind adus pe cale rutieră de polițiștii germani până la graniță.

Citește și: VIDEO-Socrii lui Cătălin Cherecheș speră să scape de acuzațiile de dare de mită. ,,Cred că lucrurile vor decurge așa cum trebuie să decurgă''

Fostul edil s-a aflat încarcerat la Penitenciarul din Munchen, iar un tribunal german a acceptat extrădarea sa cu condiția ca fostului primar să-i fie create condiții decente de detenția în țară.

Cătălin Chereches, adus în țară pe cale rutieră

Cătălin Chereches, adus în țară pe cale rutieră

[Sursa foto: Facebook ]

Cătălin Cherecheș, în regim închis de detenție

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat că fugarul Cherecheș va fi cazat cu încă două persoane într-un penitenciar unde recent au fost inaugurate noi locuri de detenție, cu pat individual, cu acces permanent la apă potabilă și apă caldă.

Cătălin Cherecheş urmează să stea în carantină 21 de zile la Penitenciarul Rahova, după care va fi mutat la închisoarea din Arad.

"Nu vă pot da informații despre traseu, nu sunt publice pentru că ne dorim să-l aducem în cât mai bune condiții", a precizat ministrul într-o conferință de presă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministerul Justiţiei a oferit autorităţilor din Germania un set de garanţii legat de condiţiile din penitenciarul în care va fi încarcerat Cherecheş, a precizat Alina Gorghiu.

"Acest demers la care noi ne-am angajat vă asigur că va fi executat cu bună-credinţă. Aceste garanţii cu privire la condiţiile de detenţie au fost apreciate pozitiv de instanţele din Germania, astfel încât, aţi văzut deznodământul, au decis predarea lui Cătălin Cherecheş".

"El va fi încarcerat conform angajamentului şi conform procedurilor la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. Secţia în care va fi încarcerat în această perioadă este Secţia E2, destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin", a explicat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu, despre condițiile de detenție pregătite lui Cherecheș

După perioada de carantină, Cherecheș va fi transferat într-un alt penitenciar în care va executa pedeapsa.

"În acest moment penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informaţie publică, însă regula este aceea că pedeapsa se execută într-un penitenciar care se află în proximitatea domiciliului persoanei condamnate", a spus Alina Gorghiu.

Chereches adus de la la Penitenciarul din Munchen 

Chereches adus de la la Penitenciarul din Munchen 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

"Vorbim de un penitenciar în care foarte recent au fost inaugurate încă 243 de locuri noi de cazare, deci nu se va pune problema de condiţii precare de detenţie, cum, de altfel, încercăm pentru fiecare deţinut din România.

Va beneficia, ca de asemenea oricare alt deţinut, de întreaga infrastructură penitenciară, pornind cu o alimentaţie diversificată, acces la un punct comercial din incinta unităţii, acces la publicaţii, acces la asistenţă medicală. Îi vom asigura lui Cătălin Cherecheş, ca oricărui alt deţinut, toate drepturile care îi sunt recunoscute de lege, pentru că toţi sunt egali în faţa legii", a explicat ministrul Justiţiei.

Cum a încercat să scape Cherecheș de închisorile din România

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, în luna noiembrie a anului trecut, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pentru că a fost de negăsit, el a fost dat în urmărire internațională. El a reușit să fugă din țară ajutându-se de documentele vărului său, însă a fost în cele din urmă depistat.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, edilul fugar a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg.

El se afla în compania mătușii sale și urma cel mai probabil să își continue drumul spre Italia.

Soacra lui Cherecheș a încercat să îl scape de pedeapsă cu mită dată judecătorilor, însă femeia a fost prinsă când îi pregătise unei magistrate 50.000 de euro ascunşi într-o cutie de prăjituri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si