Avocații fostului edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, susțin faptul că acestuia i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, după ce a fugit din țară, cu un buletin care aparține vărului său, chiar în ziua în care se pronunța verdictul de cinci ani închisoare pentru luare de mită.

Potrivit Antena3 CNN, Cătălin Cherecheș și-a angajat al treilea avocat, care se va ocupa în mod special cu procesul la CEDO.

Pe întreaga perioadă a procesului de extrădare, Cătălin Cherecheș va rămâne în arest, în Germania. Teama judecătorilor germani este aceea că fostul edil ar putea fugi din nou, în situația în care primește o măsură mai blândă, potrivit Antena3.ro.

Autoritățile germane vor să evalueze condițiile închisorilor din România

Potrivit autorităților germane, în următoarea perioadă vor să evalueze condițiile din închisorile din România, dar și modul în care s-a pronunțat sentința lui Cătălin Cherecheș. 

Verificările vor fi efectuate fără a fi o piedică în ceea ce privește extrădarea în România.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, parchetul din München a solicitat autorităților române un dosar complet, până la începutul lunii ianuarie.

Autoritățile române au la dispoziție aproximativ 2-3 săptămâni pentru a răspunde cerințelor.

Potrivit magistraților din Germania, Cătălin Cherecheș rămâne în arest și în următoarea perioadă, cu scopul de a fi prezent în cazul în care se va decide extrădarea. 

Citește și: Condițiile în care trăiește Cătălin Cherecheș în închisoarea din Germania. Care este starea edilului fugar, având în vedere restricțiile din penitenciar

Oamenii legii spun că au preferat să îl țină în arest pentru că acesta ar putea fi capabil să fugă.

Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania

Cherecheș a fost prins la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi Poliţia Germană. Acesta s-a opus arestării, în momentul în care a fost identificat.

Citește și: Exclusiv! Cătălin Cherecheș își joacă ultima carte pentru a scăpa de închisoare în România! Cum își pregătește terenul, după “evadare”: “Probabil o va mai face și pe asta”

Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare, prin decizie definitivă, pe data de 24 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si