Procurorul german care se ocupă de anchetarea lui Cătălin Cherecheș declară faptul că există posibilitatea ca el să fie cercetat în stare de libertate, dar și să nu fie trimis în România.

„Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni.

Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a declarat procurorul, la România TV.

Unde ar urma să fie transferat Cătălin Cherecheș?

Acesta ar urma să fie transferat la penitenciarul din Munchen.

„Arestatul se află în momentul acesta la penitenciarul din Augsburg. Va fi adus în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Munchen. Acolo va rămâne până la decizia finală a instanței care ar putea decide trimiterea lui în România. Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Citește și: Cătălin Cherecheș a cerut să nu fie extrădat în țară. Primarul din Baia Mare spera că mafia italiană îl va scăpa de extrădare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare.

Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, mai spune procurorul, potrivit DC News.

Momentul în care Cătălin Cherecheș a fost prins

Cătălin Cherecheș a fost prins, marți seară, 28 noiembrie, în Augsburg, Germania. Anunțul a fost făcut de Poliția Română.

Acesta s-ar fi opus arestării. De asemenea, a suferit mai multe răni, în momentul în care a fost încătușat.

În momentul în care a fost prins în Germania, Cătălin Cherecheş avea asupra sa 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și aproximativ 320 de euro echivalent în lei. De asemenea, avea şi un buletin de Italia asupra lui. 

Reacția ministrului de Interne, Cătălin Predoiu

Ulterior, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a făcut pe rețelele de socializare o postare în care a felicitat modul în care autoritățile române au colaborat cu cele din Germania. 

Citește și: Greșeala fatală făcută de Cătălin Cherecheș. Așa au reușit autoritățile din Germania să îl prindă

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin.

De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si