UPDATE: Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023.

Avocatul lui Cătălin Chercheș, Răzvan Doseanu, a spus joi la ÎCCJ, acolo unde are loc judecarea cererii de strămutare a dosarului în care fostul primar a fost condamnat, că a cerut audierea

edilului aflat în Germania prin videoconferință.

„Am o bănuială, probabil a crezut că nu va avea parte de o soluție corectă dată de un complet imparțial”, a declarat acesta cu privire la fuga din țară a lui Cherecheș.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Cred că este o greșeală că a plecat și îndemn să se predea autorităților. Nu este ușor să faci o apărare în astfel de condiții”, a spus avocatul. „Nu am nicio informatie ca cineva l-ar fi sfătuit să plece din țară”.

Cătălin Cherecheș, audiat astăzi prin videoconferință. Primarul fugar ar putea face astăzi primele declarații Avocatul din România, înainte de decizia în cazul strămutării dosarului : "Am o bănuială"

Cătălin Cherecheș, audiat astăzi prin videoconferință. Primarul fugar ar putea face astăzi primele declarații Avocatul din România, înainte de decizia în cazul strămutării dosarului : "Am o bănuială"

Numele lui Cătălin Cherecheș atârnă de un fir de ață în acest proces

„Codul de Procedură Penală permite strămutarea chiar și după o hotărâre de condamnare, dată în apel, iar dacă instanța admite strămutarea, cauza se rejudecă.

Cred că cererea de strămutare s-ar admite dacă pe dosar ar scrie Popică, nu Cherecheș”, a spus reprezentatul fostului primar.

Avocatul a spus că a solicitat ÎCCJ ca primarul Cherecheș, aflat în detenție în Germania, să fie audiat prin videoconferință.

„Noi am facut o solicitare prin care am cerut ca dl Cherecheș să fie citat în străinatate. Din ce mi s-a comunicat din Germania, azi dl Chereches ar trebui transferat la Munchen la noul loc de detentie si am facut o solicitare catre locul de detentie sa mi se permita sa iau contactul cu

dumnealui. Vom vedea daca aproba sau nu. Înalta Curte decide azi dacă îi permite dlui Cherecheș, prin cererea de stramutare, la aparare prin propria persoană. Credem ca s-ar putea permite dlui Chreches sa participe prin videoconferinta”

Dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va accepta cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, sentința se va anula iar procesul se va rejudeca în apel, potrivit declarațiilor făcute de unul dintre apărătorii primarului fugar.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cătălin Cherecheș a fugit din România chiar în ziua în care primea sentința. Pe 24 noiembrie, primarul de la Baia Mare a reușit să iasă din țară folosind un act de identitate fals, care s-a dovedit a fi al vărului său.

A fost prins după patru zile într-o gară din Germania. Formalitățile de extrădare sunt încă în lucru, iar totul ar putea durea chiar și șase luni pentru ca fostul edil de la Baia Mare să fie adus în țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si