Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare, se prezintă joi, 18 ianuarie, în fața magistraților din Munchen care vor decide dacă prelungesc sau nu arestarea sau.

Totodată, judecătorii germani vor stabili data la care se va lua decizia privind extrădarea sa în România.

Citește și: Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, primele declarații din arest. Care este strategia pe care acesta o adoptă pentru a scăpa de închisoare

Cherecheș se află într-un penitenciar din Germania, de unde a formulat o contestație cu privire la situația sa juridică. 

Mai precis, acesta își dorește să scape de condamnarea primită, susținând faptul că decizia a venit din partea unei judecătoare care ar fi incompatibilă, din moment ce ar fi denunțătoare în cazul socrilor săi.

Judecătorii din Germania au primit toate actele necesare pentru extrădarea lui Cherecheș

Autoritățile române încearcă să îi convingă pe magistrații din Germania că fostul primar va beneficia de condiții deosebite în țara noastră, astfel încât acesta își va putea executa fără probleme pedeapsa de 5 ani de închisoare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Minstrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat recent că procedura referitoare la executarea Mandatului European de Arestare în cazul fugarului Cătălin Cherecheş este în curs.

Judecătorii din Germania au primit toate actele necesare pentru extrădarea lui Cherecheș

Judecătorii din Germania au primit toate actele necesare pentru extrădarea lui Cherecheș

Ministerul Justiției și Tribunalul Cluj au transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel München toate informațiile solicitate pentru o decizie privind  extrădarea  în România.

Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, au fost transmise în Germania și detalii referitoare la condițiile de detenție din penitenciarele din România. 

"Nu doar în cazul fugarului Cherecheș, ci în orice dosar, dacă ne sunt solicitate condițiile din penitenciare, transmitem instanțelor străine informații cu privire la condițiile de detenție din România", a precizat Alina Gorghiu pe Facebook.

Cum a fost prins Cătălin Cherecheș

Cherecheș a fost capturat pe data de 28 noiembrie în zona gării din Augsburg, Germania acolo unde se afla întins pe bancheta din spate a mașinii mătușii sale și intenționa să ajungă în Italia.

Citește și: Cum arată penitenciarul de lux care se construiește în Baia Mare, unde ar putea fi "cazat" și Cătălin Cherecheș. Are sală de spectacole și bibliotecă

El a încercat să scape de sentința primită în România, unde a fost condamnat definitiv pe 24 noiembrie la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care e acuzat de luare de mită. 

catalin chereches

Cătălin Cherecheș, capturat pe data de 28 noiembrie în zona gării din Augsburg


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si