Cătălin Cherecheș încearcă să scape de extrădarea în România. Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia mare, în acest caz
Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încearcă să scape de extrădare pe motiv că în penitenciarele din România sunt condiții grele. Cât ar putea dura procedura de extrădare în cazul său?
Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încearcă să scape de extrădarea în România. În momentul capturării sale în Germania, el s-a luptat cu oamenii legii. Pentru a ieși din România, el s-a folosit de buletinul unui văr.
Cătălin Cherecheș le-a solicitat magistraților de la Tribunalul Augsburg să nu fie extrădat în țară. El a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând că în penitenciarele din România sunt condiții grele.
Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia Mare
După ce Cherecheș a refuzat să fie extrădat în maximum 10 zile, avocatul său din Germania spune că procedura de extrădare ar putea dura întrei 3 și 6 luni.
În următoarele zile, fostul primar din Baia Mare va fi mutat din închisoarea din Augsburg, acolo unde se află în prezent.
El urmează să ajungă la cel mai mare penitenchiar din Munchen.
Avocatul său din Germania a mai menționat că până când magistrații Tribunalului General din Munchen nu vor solicita judecarea fugarului, el nu va avea dreptul de a discuta cu nimeni. Totodată, el nu are voie să vorbească nici măcar la telefon cu avocatul său care l-a reprezentat în țara noastră, potrivit antena3.ro
Singurul om cu care a putut lua contact până în prezent a fost avocatul din Germania.
Cătălin Cherecheș a fost condamnat pentru luare de mită
Marți, pe data de 29 noiembrie, Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania, după ce fusese dat în urmărire internațională. Chiar în ziua în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, primarul a ieșit din țară.
El a fost prins în zona gării din Ausburg, acolo unde se afla cu matușa sa într-o mașină.
În urma condamnării primite, Cătălin Cherecheș nu mai are dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat sau dreptul de a ocupa funcția de primar.