Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încearcă să scape de extrădarea în România. În momentul capturării sale în Germania, el s-a luptat cu oamenii legii. Pentru a ieși din România, el s-a folosit de buletinul unui văr.

Cătălin Cherecheș le-a solicitat magistraților de la Tribunalul Augsburg să nu fie extrădat în țară. El a refuzat procedura simplificată de extrădare, motivând că în penitenciarele din România sunt condiții grele.

Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia Mare

După ce Cherecheș a refuzat să fie extrădat în maximum 10 zile, avocatul său din Germania spune că procedura de extrădare ar putea dura întrei 3 și 6 luni.

În următoarele zile, fostul primar din Baia Mare va fi mutat din închisoarea din Augsburg, acolo unde se află în prezent. El urmează să ajungă la cel mai mare penitenchiar din Munchen.

Citește și: Cătălin Cherecheș ar putea fi cercetat în stare de libertate. ,,Este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate''

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

catalin chereches

Fostul primar din Baia Mare a refuzat procedura simplificată de extrădare.

[Sursa foto: Facebook]

Avocatul său din Germania a mai menționat că până când magistrații Tribunalului General din Munchen nu vor solicita judecarea fugarului, el nu va avea dreptul de a discuta cu nimeni. Totodată, el nu are voie să vorbească nici măcar la telefon cu avocatul său care l-a reprezentat în țara noastră, potrivit antena3.ro

Singurul om cu care a putut lua contact până în prezent a fost avocatul din Germania.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat pentru luare de mită

Marți, pe data de 29 noiembrie, Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania, după ce fusese dat în urmărire internațională. Chiar în ziua în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, primarul a ieșit din țară.

Citește și: Ce telefon avea Cătălin Cherecheș la el când a fost capturat? Traficanții de droguri mai folosesc acest tip de mobil crezând că nu pot fi interceptați

catalin chereches prins in germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania.

[Sursa foto: Poliția Română]

El a fost prins în zona gării din Ausburg, acolo unde se afla cu matușa sa într-o mașină. 

În urma condamnării primite, Cătălin Cherecheș nu mai are dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat sau dreptul de a ocupa funcția de primar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si