Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare a făcut prima declarație după fuga din România. Chiar dacă se află într-un penitenciar din Germania acesta va trebui să ofere câteva mărturii cu privire la contestația formulată de el.

Ce motiv a invocat fostul edil pentru a scăpa de anii de închisoare?

Mai exact, acesta își dorește să scape de condamnarea primită, susținând faptul că decizia a venit din partea unei judecătoare care ar fi incompatibilă, din moment ce ar fi denunțătoare în cazul socrilor săi, informează Antena 3 CNN.

Așadar, judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj au trimis o cerere de citare pe numele fostului edil fugar prin care el ar trebui să-și spună punctul de vedere printr-o video conferință. Conform sursei menționate mai sus, Cătălin Cherecheș acceptă această propune, mai ales că vrea să se rejudece cazul în care a primit 5 ani de închisoare. 

El a fost capturat pe data de 28 noiembrie în zona gării din Augsburg, Germania acolo unde se afla întins pe bancheta din spate a mătușii sale. Aceasta ar fi încercat să-i negocieze traseul pe mai departe, astfel încât acesta să ajungă cel mai probabil în Italia. Tot acest plan al plecării din România ar fi fost pus bine la punct de edil, având în vedere că el deja își mutase o parte din avere în Germania.

Acesta a fost condamnat definitiv pe 24 noiembrie la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care e acuzat de luare de mită. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cherecheș prima declarație

Cătălin Cherecheș nu vrea să fie adus în România.

[Sursa foto: Poliția Română]

Citește și: Cornel Dinicu face noi acuzații cutremurătoare. Pe cine bănuiește că ar fi pus focul la Ferma Dacilor?

Când va fi extrădat Cătălin Cherecheș în România?

Ministerul Justiției din România a trimis toate actele necesare extrădării lui Cătălin Cherecheș în România. Mai departe, judecătorii din Germania trebuie să decidă când va avea loc tot procesul. Fostul edil din Baia Mare deja și-a exprimat opinia cu privire la ispășirea pedepsei în țara noastră. El nu și-ar dori să fie mutat, deoarece ar putea fi persecutat politic.

Cherecheș  prima declarație

Cătălin Cherecheș va oferi o declarație prin video conferință.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ce îi interzice Piero Ferrari soției sale? Romina Gingașu, mărturii fără perdea din mariajul său cu miliardarul: ”Noi femeile nu ne atingem de chestiile bărbaților”

Și socrii lui Cherecheș, Claudia Gliga, respectiv Dorin Petrecu Gliga rămân în continuare în arest pentru încă 30 de zile.

Decizia este definitivă și a fost luată joi, 7 decembrie de Curtea de Apel Mureş. Ei sunt acuzați de infracțiunile de dare de mită și complicitate la dare de mită, după ce ar fi încercat să obțină o pedeapsă mai blândă pentru ginerele lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si