Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a vorbit din nou despre extrădarea fostului primar din Baia Mare, Cătălin Chereceș.

Când ar urma să ajungă Cătălin Cherecheș în România?

Aceasta spune că Germania va accepta condițiile extrădării, iar curând va veni și un deznodământ.

  ”Ultima corespondenţă este cea legată de condiţiile din penitenciare şi legată de faptul că hotărârea definită a instanţei din România este valabilă, pentru că dânsul, prin echipa de avocaţi, a contestat atunci ultima hotărâre.

Procedura este în curs şi sunt convinsă că vom avea într-un interval de timp scurt un deznodământ”, a declarat ministrul Justiţiei, despre dosarul fugarului Cătălin Cherecheş, conform Realitatea.

Cherecheș extrădare România

El este fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este preotul suspendat de Biserică după ce și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar în Târgu Frumos?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, Alina Gorgiu a spus că nu au mai fost termene intermediare, în instanţă și nici probleme în acest sens.

”Pe măsură ce ne apropiem de final o să pot da informaţii suplimentare. Nu există probleme, până acum, ridicate, nici lămuriri suplimentare cerute, se pare că instanţa germană a primit informaţiile venite dinspre Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi de la instanţa de executare şi sunt, sper

eu, lămuriţi”,  a mai precizat aceasta.

Recent, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut rejudecarea dosarului în care fostul primar Cătălin Cherecheș este acuzat de fapte de corupție, motiv pentru care acesta riscă o nouă condamnare. Respectiv, în anul 2013, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, ar fi pretins, acceptat și primit de la mai mulți oameni de afaceri, diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu.

De asemenea, el era acuzat de fals în declarații sau coruperea alegătorilor. 

Cherecheș extrădare România

El este fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Acuzații dure la adresa unei învățătoare din Timișoara! Ce i-ar fi făcut femeia unui elev în vârstă de 6 ani

Pe data de 24 noiembrie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Instanța a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care nu mai poate ocupa funcții publice de la 4 la 5 ani și i-a pus sub sechestru toate bunurile. Cu toate astea, Cherecheș a ieșit din țară în 24 noiembrie la ora 07.49, folosind cartea de identitate a unei rude, iar pe 28 noiembrie a fost prins în Germania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si