Până în acest moment, România a făcut o figură extrem de bună la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivii noștri au obținut victorie după victorie, însă nu toți au ajuns cu urce pe podium.

Este și cazul lui Cătălin Chirilă. Șocant, am putea spune, este faptul că tânărul de 26 de ani nu a ajuns în finala A, deși era favorit pentru a obține medalia de aur.

Citește și: "Am simţit că îmi rămâne mâna pe podium. Mă durea foarte tare. Am încercat să trag cu disperare". Mihaela Cambei a descris calvarul prin care a trecut pentru medalia de argint la haltere

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Din păcate, însă, Chirilă nu a trecut de faza semifinalelor, obținând un timp de 3:45.78. Adică, cu 36 de sutimi mai mult decât poziția a patra, care, dacă ar fi obținut-o i-ar fi asigurat un loc în finala probei  olimpice la kaiac-canoe simplu 1000 de metri.

Astfel, de pe poziția a cincea, Cătălin Chirilă va fi nevoit să concureze în finala B. Tabela arată că la finalul probei, campionul european și vicecampionul mondial en titre, Cătălin Chirilă a terminat pe poziția a cincea, în fața sa fiind, pe locul patru, italianului Tacchini cu un scor

de 3:45.42, el fiind cel care a obținut ultimul loc în finala A, brazilianul Isaquias Queiroz cu 3:44.80, germanul Sebastian Brendel, care a terminat în 3:44.78 și polonezul Wiktor Głazunow cu timpul de 3:45.30.

Citește și: Nadia Comăneci se luptă pentru dreptatea gimnastelor românce, după JO Paris. Cazul Sabrinei va fi reanalizat la cel mai înalt nivel: „Trebuie să se facă dreptate pentru fetele noastre”

În ciuda faptului că finala nu a fost atinsă și de Chirilă, România a obținut la canotaj un succes colosal. Andrei Cornea și Marian Enache, la proba de dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu au obținut medalia de aur. Iar argintul a fost adus acasă de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, proba de dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, dublu rame feminin, Gianina van Groningen și  Ionela Cozmiuc , la dublu vâsle feminin – categorie ușoară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si