Inundațiile din Pakistan au ucis peste 1.000 de oameni din iunie și până în prezent, fiind înregistrate cu 500-700% mai multe ploi decât de obicei.

Oficialii denumesc situația din țara asiatică drept un „dezastru climatic”.

Citeste si: Peste 100 de migranți ascunși în camioane au fost prinși la frontieră

Pakistanul produce mai puțin de 1% din emisiile globale de carbon, dar este una dintre țările cele mai vulnerabile la criza climatică, scrie presa internațională.

Potop biblic în Pakistan

Inundațiile provenite de la ploile abundente au măturat satele și culturile, în timp ce soldații și lucrătorii de salvare au evacuat rezidenții blocați în tabere de ajutor și au furnizat hrană miilor de pakistanezi strămutați.

Citeste si: Atacurile teroriste ar putea crește, avertizează SUA

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritatea Națională de Management al Dezastrelor din Pakistan a raportat că sezonul musonic a început mai devreme decât în mod normal în acest an- la mijlocul lunii iunie, iar bilanțul deceselor a ajuns la 1033 de persoane.

inundatii pakistan

Inundații fără precedent în Pakistan

[Sursa foto: Twitter]

Noi decese au fost raportate în provinciile Khyber Pakhtunkhwa și Sindh. Numărul persoanelor dispărute este și el în creștere.

Senatorul pakistanez Sherry Rehman, cel mai înalt oficial al țării în domeniul climei, a declarat într-un videoclip postat pe Twitter că Pakistanul se confruntă cu o „catastrofă climatică gravă, una dintre cele mai grele din ultimul

deceniu”.

Papa Francisc, apel pentru ajutorul internațional

Papa Francisc a cerut duminică comunității internaționale să ajute Pakistanul, unde inundațiile fără precedent au ucis peste 1.000 de oameni.

Pontiful argentinian a făcut apel la „solidaritate internațională promptă și generoasă” și a spus că se roagă pentru victimele catastrofei climatice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Comentariile sale au venit în timp ce vizita orașul L’Aquila din centrul Italiei, care a fost lovit de un cutremur în 2009 care a ucis peste 300 de oameni.

Papa în vârstă de 85 de ani a lăudat „reziliența” și „demnitatea” oamenilor din L’Aquila. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si