Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Câte amenzi putem lua într-o singură zi? „Legislația nu prevede o limitare a numărului de sancțiuni pe care putem să le primim într-o zi”

Avem voie să mergem cu mașina pe linia de tramvai? Putem lua mai mult de o amendă pe zi de la poliție? Acestea sunt doar câteva dintre dilemele șoferilor români, iar de multe ori aceștia se contrazic pe astfel de teme. Tocmai pentru a ne lămuri despre toate miturile din trafic, o avem alături de noi pe Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră, care ne va explica ce facem greșit atunci când suntem la volan.

Redactia Stirile Kanal D,

Câte amenzi putem lua într-o singură zi? „Legislația nu prevede o limitare a numărului de sancțiuni pe care putem să le primim într-o zi”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Putem să primim mai multe amenzi într-o singură zi?”

Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră:   „Da, legislația nu prevede o limitare în ceea ce privește numărul de sancțiuni pe care le putem primi într-o zi. Dacă dimineață suntem surprinși că am încălcat regimul legal de viteză pe un bulevard din București, iar în cursul serii plecăm către mare și suntem surprinși de Radar, pe autostradă, vom primi o nouă sancțiune. Același caz este și în ceea ce privește centura de siguranță. Vom fi sancționați ori de câte ori încălcăm o regulă de circulație.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: Mulți șoferi au o dilemă referitoare la linia de tramvai, mai ales în orașele aglomerate. Putem circula pe linia de tramvai? În ce condiții?”

Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră:   „Putem circula pe linia de tramvai atunci când drumul public este prevăzut cu cel mult 2 benzi de circulație, iar cea de-a 3 este calea de rulare a

tramvaiului, însă, în aceste cazuri avem obligația de a lăsa calea liberă tramvaiului. Deci, în momentul în care marcajul ne permite să intrăm pe linia de tramvai sau să efectuăm virajul la stânga trebuie să lăsăm calea liberă la apropierea tramvaiului, să nu-i blocăm circulația.”

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Putem să primim într-o singură zi mai multe amenzi pentru rovinietă?”

Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră:   „În cazul rovinietei, de la data constatării contravenției și până la data comunicării procesului verbal prin sistemul CNAIR, nu se pot întocmi alte procese verbale pentru același vehicul și pentru

lipsa rovinietei. Din momentul în care ni s-a comunicat primul proces verbal suntem pasibil de a primi o nouă amendă pentru lipsa rovinietei.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Sunt șoferi nemulțumiți când intră într-un sens giratoriu. Se semnalizează dreapta sau stânga, dar ei merg înainte, unii fac acest lucru. Este greșit?”

Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră:   „La intrarea în sensul giratoriu, prioritate au autovehicule care circulă deja în interiorul acesteia.

Obligația noastră este să respectăm regulile de circulație, iar în momentul în care vrem să părăsim sensul giratoriu atunci suntem obligați să semnalizăm la dreapta și pentru circulația înaintem nu suntem obligați să semnalinalizăm.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „În situația în care ni se cere să facem un Drug-Test și nu am consumat substanțe interzise, ce facem? Suntem obligați să-l facem, dacă refuzăm ce se întâmplă?”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Irina Fifială, polițist la Brigada Rutieră:   „Testarea cu aparatul Drug-Test este o testare preliminară și constă în colectarea unor mostre de salivă, care sunt analizate de acest aparat. În cazul unui rezultat pozitiv, dacă aparatul a detectat una sau mai multe substanțe în salivă, vom fi conduși la unitate medicală autorizată sau instituție medico legală pentru recoltarea de mostre biologice. În cazul în care rezultatul analizelor va fi unul negativ, deci în organism nu se constată prezența substanțelor interzise, titularului i se poate restitui permisul. Practic, titularul permisului nu este nevoie să mai aștepte clasarea dosarului și va obține permisul mai repede.” 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI