Câte calorii au cireșele? Îngrașă sau nu? Tot ce trebuie să știi despre aceste fructe!
Câte calorii au cireșele? Pentru că sezonul cald a venit, cireșele au apărut deja pe piețe și în supermarketuri. Iată tot ce trebuie să știi despre cireșe: îngrașă sau nu dacă sunt consumate în cantități mari?
Câte calorii au cireșele? Îngrașă sau nu aceste fructe de sezon?
Cireșele au rol detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor, dar și în întărirea sistemului imunitar.
Printre proprietățile cireșelor se numără și efectul diuretic și detoxifiant, care te poate ajuta să elimini kilogramele în plus, fără teamă că nu vei avea parte de vitaminele și mineralele necesare unei bune funcționari a organismului.
Cireșele dețin fibre, potasiu și Vitamina C, carotenoide, melantonină și multe alte elemente benefice organismului. Acești constituenți nutritivi și componentele bioactive ale cireșelor le fac să fie un aliment extraordinar pentru sănătate.
Cireșele conțin peste 70-80% apă, au puține calorii și sunt bogate în antioxidanți. Au fibre și vitaminele A, B și C, potasiu, fier, magneziu și calciu, melatonină, antocianine și flavonoide.
Specialiștii spun că 100 de grame de cireșe are: 63 de calorii, 1,1 proteine, 0,2 lipide, 16 carbohidrați și 2,1 fibre.
Cireșele conțin antioxidanți, substanțe active care activează inima, rinichii si in vitamine (vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina K, vitamina E) si in minerale (potasiu, sodiu, magneziu, fier etc.).
Cireșele au cel mai puternic antioxidant al naturii – resveratrolul, care face parte din grupul “alimentelor mov” (afine, mure, zmeura, căpșune, struguri negri etc.).
Cireșele se număra printre fructele cu calorii negative. Sunt alimentele pentru metabolizarea cărora organismul consuma mai multe calorii decât cele ingerate. Sunt recomandate pentru curele de slăbire si de detoxifiere din perioada verii.
Datorită conținutului mare de apă din cireșe oricine poate consuma orice cantitate dorește din aceste fructe cu un conținut redus de calorii si grăsimi, fără sa se îngrașe.
Cercetările au demonstrat ca prezenta unui volum ridicat de apa in organism amplifica nivelul de energie si ajuta la stimularea activității metabolismului.