„Până la data de 17.01.2021 au fost raportate 76 secvențieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare”, se arată în informare.

În România, noua tulpină apărută în Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș în primele zile ale acestui an.

În urma recoltării probelor și a analizelor a fost confirmată infectarea cu această tulpină.

Femeia a avut simptome ușoare și nu a fost internată în spital. Femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP a demarat o anchetă epidemiologică.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Cine sunt românii care NU ar trebui să se vaccineze

Medicul Alexandru Rafila apreciază că trebuie să existe o rezervă în a administra vaccinul unor categorii de persoane vulnerabile, cum sunt persoanele fragile, trecute de 85 de ani și cu afecțiuni medicale grave.

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani  care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,  iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare.

Citeste si: Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Alexandru Rafila: O persoană foarte în vârstă nu ar trebui, probabil, vaccinată

" Eu pot să va spun o concluzie personală în acest moment, atâta timp cât nu avem o concluzie clară a autorităților norvegiene nu are rost să ne pronunțăm. Dar probabil că este legată de beneficiul și riscurile vaccinării. O persoană foarte în vârstă, care are o stare de sănătate fragilă datorită unor afecțiuni care fac să aibă o durata previzibilă a vieții scurtă, nu ar trebui probabil vaccinați", a explicat Alexandru Rafila.

Potrivit medicului, orice vaccin dă o reacție minimală la o persoană cu o stare de sănătate aparent corespunzătoare.

" La o persoană care este extrem de fragilă, probabil că vaccinul nu este indicat, pentru că speranța de viață este foarte limitată și administrarea vaccinului nu îi aduce nici beneficiu și există și un risc. La o astfel de persoană trebuie să existe o rezervă în administrarea acestui vaccin. " a mai spus Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si