Close sidebar
Close sidebar

Câte cazuri cu noua tulpină din UK au fost depistate în România

În țara noastră a fost depistat doar un caz cu varianta din UK, au precizat reprezentanții Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Până la data de 17.01.2021 au fost raportate 76 secvențieri finalizate. La un singur caz a fost detectată noua variantă UK a SARS-CoV-2 (cazul Giurgiu). Până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare”, se arată în informare.

În România, noua tulpină apărută în Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balș în primele zile ale acestui an. În urma recoltării probelor și a analizelor a fost confirmată infectarea cu această tulpină.

Femeia a avut simptome ușoare și nu a fost internată în spital.

Femeia nu a fost în străinătate și nu a călătorit în Marea Britanie. DSP a demarat o anchetă epidemiologică.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Cine sunt românii care NU ar trebui să se vaccineze

Medicul Alexandru Rafila apreciază că trebuie să existe o rezervă în a administra vaccinul unor categorii de persoane vulnerabile, cum sunt persoanele fragile, trecute de 85 de ani și cu afecțiuni medicale grave.

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani  care au primit prima doză de vaccin anti-Covid,  iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare.

Citeste si: Valeriu Gheorgiță, explicații despre decesele din Norvegia la vaccinații anti-COVID

Alexandru Rafila: O persoană foarte în vârstă nu ar trebui, probabil, vaccinată

" Eu pot să va spun o concluzie personală în acest moment, atâta timp cât nu avem o concluzie clară a autorităților norvegiene nu are rost să ne pronunțăm. Dar probabil că este legată de beneficiul și riscurile vaccinării. O persoană foarte în vârstă, care are o stare de sănătate fragilă datorită unor afecțiuni care fac să aibă o durata previzibilă a vieții scurtă, nu ar trebui probabil vaccinați", a explicat Alexandru Rafila.

Potrivit medicului, orice vaccin dă o reacție minimală la o persoană cu o stare de sănătate aparent corespunzătoare.

" La o persoană care este extrem de fragilă, probabil că vaccinul nu este indicat, pentru că speranța de viață este foarte limitată și administrarea vaccinului nu îi aduce nici beneficiu și există și un risc. La o astfel de persoană trebuie să existe o rezervă în administrarea acestui vaccin." a mai spus Rafila.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI