Close sidebar
Close sidebar

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 va produce BioNTech?

Compania gemană în domeniul biotehnologiei BioNTech estimează că este în măsură să producă ”două miliarde de doze” de vaccin împotriva covid-19 până la sfârşitul lui 2021 - cu mult mai multe faţă de un obiectiv anunţat anterior de 1,3 miliarde de doze, informează AFP.

Alina Raducu,

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 va produce BioNTech?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acest IMM german, care s-a asociat cu laboratorul american Pfizer, face această estimare, luni, pe baza unui ”nou standard” care permite administrarea a şase doze dintr-un flacon de vaccin în loc de cinci, potrivit unui document postat pe site.

BioNTech estimează că poate produce două miliarde de doze de vaccin împotriva covid-19 în 2021

BioNTech mizează, de asemenea, pe ”extinderea instalaţiilor sale actuale” şi punerea în funcţiune- în februarie- a unei noi instalaţii de prodicţie în Europa, la Marburg, în Germania.

Reamintim că, vaccinul anti-Covid produs de companiile Biontech și Pfizer a fost omologat în regim de urgență în Marea Britanie.

Este prima aprobare la nivel mondial a acestui vaccin. 

Autoritatea britanică pentru Medicamente a aprobat în regim de urgență vaccinul anti-coronavirus BNT162b2 produs de compania germană Biontech în parteneriat cu concernul farmaceutic american Pfizer, după cum au anunțat cele două firme. Este prima omologare a vaccinului anti-Covid produs de companiile amintite la nivel mondial.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 va produce BioNTech?

Vaccinul Biontech/Pfizer ar oferi o protecție de 95% în fața COVID-19. Vaccinul s-a dovedit eficient pentru toate grupele de vârstă și indiferent de datele demografice ale persoanelor pe care a fost testat, neavând de asemenea practic niciun efect secundar serios, după cum au anunțat companiile producătoare la finalul fazei de testare și analizare.

Protecția pentru persoanele trecute de 65 de ani s-ar ridica la peste 94 de procente.

Citeste si: O nouă tranşă de vaccin anti-COVID produs de Pfizer BioNTech a ajuns luni în ţară

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI