Liberalii au pus pe hârtie noua structură a Guvernului și au făcut o împărțire preliminară a posturilor înainte de a începe negocierile cu USR și PNL, potrivit surselor Hotnews. Președintele Klaus Iohannis le-a cerut să facă propunerea de premier cât mai repede, Nicolae Ciucă fiind favorit, și să demareze discuțiile cu USR și UDMR astfel ca până la Crăciun noul executiv să treacă de votul Parlamentului.

Citeste si: PNL decide azi propunerea de premier. Rareș Bogdan: "Președintele Iohannis are ultimul cuvânt"

Care este calendarul investirii noului Guvern

Liberalii se vor reuni miercuri într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional (BPN) și ar putea valida propunerea de premier. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat ieri că sunt luate în calcul trei-patru nume, confirmând că unul dintre acestea este chiar Nicolae Ciucă, premierul interimar.

„Mâine vom discuta despre propunerile de premier și vom valida un nume, probabil seara- vom avea BPN în jurul orei 19.00 sau 20.00, după ce la prânz vom sta de vorbă pe propuneri. Sunt trei-patru propuneri. Nicolae Ciucă este una dintre ele, da”,  a declarat Rareş Bogdan, marți. Potrivit acestuia până pe 21 decembrie, când expiră mandatele actualilor deputați și senatori, noul Parlament ar trebui să fie învestit, urmând ca până în Ajun, pe 23 decembrie, să fie vot în Parlamant pentru Guvern. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:   Klaus Iohannis sau Traian Basescu? Răspuns neașteptat al lui Victor Ponta la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Rareș Bogdan: Trebuie să avem un guvern funcțional la intrarea în anul viitor

Rareș Bogdan a mai declarat, după ședința liberalilor de marți, că noul guvern  trebuie să fie funcțional la intrarea în anul viitor.

"Am primit mandat din partea președintelui României pentru a constitui o majoritate și pentru a realiza o echipă performantă care să pună în aplicare un proiect prin care să armonizăm programul nostru de guvernare, cu programul USR-PLUS și cel al UDMR. Practic va fi o coaliție de 244-245 de parlamentari în cele trei forțe ale dreptei. Plus, ne bazăm că vom sta de vorbă și cu cei 16 reprezentanți ai minorităților naționale, deci vom avea o majoritate de aproximativ 260", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Neoficial însă, potrivit surselor HotNews.ro, președintele Klaus Iohannis i-a anunțat deja pe liberali că îl dorește cu mandat plin de premier pe Nicolae Ciucă.

Conform rezultatelor scrutinului din 6 decembrie Parlamentul va avea 466 de membri în legislatura 2020-2024. Pentru a fi validat un nou Guvern este nevoie de o majoritate, jumătate plus unul din numărul senatorilor și deputaților care în acest caz va fi de 234 de voturi.

Împreună PNL, USR și UDMR dețin cu 10 voturi mai mult decât necesarul, mai exact 244 de parlamentari. La aceștia s-ar putea adăuga alți 18 ai Minorităților altele decît cea maghiare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

nicolae ciuca
Neoficial însă, potrivit surselor HotNews.ro, președintele Klaus Iohannis i-a anunțat deja pe liberali că îl dorește cu mandat plin de premier pe Nicolae Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si