Somnul influențează durata de viață. Se pare că un studiu realizat de suedezi a scos la iveală faptul că dacă dormim un anumit număr de ore, putem ajunge să trăim mai mult, potrivit informațiilor transmise de mcpress.mayoclinic.org.

Somnul influențează durata de viață a omului

Un studiu realizat pe 172.321 de adulți a scos la iveală un fapt incredibil. Se pare că somnul contribuie la creșterea duratei de viață.

În urma studiului s-a descoperit că bărbații care dorm suficient pot trăi cu aproximativ cinci ani mai mult decât bărbații care nu dorm suficient. În cazul femeilor, cele care dorm suficient pot trăi cu până la doi ani mai mult față de femeile care nu dorm cât trebuie.

Citește și: De ce nu e bine să renunți la masa de seară. "Are dublu rol". Cum trebuie să arate o cină echilibrată, în funcție de nevoi

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

În ciuda acestor descoperiri, adulții continuă să scadă durata somnului pentru a realiza cât mai multe activități. Specialiștii avertizează că persoanele care nu dorm suficient sunt predispuse mai mult să facă atac de cord, demență și diabet, printre alte afecțiuni de sănătate, spre deosebire de cele care dorm suficient.

„Somnul este reparator. În timpul somnului, creierul și corpul tău îndeplinesc multe sarcini esențiale importante pentru sănătatea generală.

În timp ce dormi, corpul se vindecă și se reface singur. Sistemul imunitar repară mușchii răniți și țesuturile lezate. Spațiile dintre celulele creierului se lărgesc, permițând lichidului să elimine toxinele. Amintirile sunt procesate, consolidate și stocate. Mușchii se relaxează, iar glandele și țesuturile secretă hormoni esențiali, cum ar fi hormonul de creștere și testosteronul”, a declarat Virend Somers, cardiolog la Mayo Clinic, care a studiat pe larg impactul somnului asupra sănătății.

Citește și: VIDEO Matinal sau pasăre de noapte: cine este mai deștept? Iată ce spun obiceiurile de odihnă ale oamenilor despre inteligența lor

În cazul în care un om nu doarme suficiente ore, organismul întrerupe procesele de vindecare și restaurare. De asemenea, un somn redus duce la apariția grăsimii pe burtă, la creșterea tensiunii arteriale, la creșterea glicemiei și la îmbătrânirea accelerată a funcțiilor vitale.

Specialiștii au ajuns la concluzia că este indicat ca o persoană adultă să doarmă șapte ore. Această durată de somn este necesară pentru odihna eficientă a organismului și pentru îmbunătățirea semnificativă a stilului de viață care contribuie la durata de viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si