Multe persoane se întreabă câte ouă de Paște poți mânca pe zi fără ca sănătatea lor să fie afectată. Iată răspunsul la această întrebare!

Câte ouă de Paște poți mânca pe zi?

Numărul optim de ouă pe zi poate varia în funcție de starea generală de sănătate a fiecărei persoane

Părerile specialiștilor în ceea ce privește consumul de ouă sunt împărțite.

Unii spun că putem mânca două-trei ouă pe zi fără nicio problemă, în cazul în care suntem sănătoși și nu avem probleme medicale, în timp ce alți specialiști afirmă că nu ar trebui să depășim săptămânal 7 ouă, adică să mâncă un singur ou pe zi.

Citește și: Când se vopsesc ouăle de Paște în 2024? Tradiții pentru Săptămâna Patimilor

Ouă de Paște

Ouă de Paște

[Sursa foto: PixaBay]

Ce beneficii are consumul de ouă

Consumul de ouă aduce multe beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor nutritiv bogat. Iată câteva dintre beneficiile principale:

Proteine de înaltă calitate: Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, furnizând toți aminoacizii esențiali necesari pentru construirea și repararea țesuturilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nutrienți esențiali: Ouăle conțin o varietate de nutrienți esențiali, incluzând vitaminele A, D, E și K, precum și vitaminele B complexe (cum ar fi B12, riboflavina și acid folic), fier, calciu și zinc.

Colesterol și grăsimi sănătoase: Deși ouăle conțin colesterol, cercetările recente sugerează că consumul moderat de ouă nu este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare pentru majoritatea oamenilor.

De asemenea, ouăle conțin grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care sunt benefici pentru inimă.

Citește și: Cât timp se fierb ouăle de Paște și cum le verifici dacă sunt proaspete?

Ouăle sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce poate ajuta la menținerea senzației de sațietate și la controlul poftei de mâncare, ceea ce poate fi util în gestionarea greutății.

Valori nutriționale

Valorile nutriționale aproximative ale unui ou de mărime medie (aproximativ 50 de grame), fiert în coajă:

  • Calorii: 70
  • Proteine: 6 grame
  • Grăsimi: 5 grame (din care grăsimi saturate aproximativ 1.5 grame)
  • Colesterol: 185 mg
  • Carbohidrați: 0.5 grame
  • Fibre: 0 grame
  • Zahăruri: 0 grame
  • Sodiu: 70 mg

oua - albus si galbenus

Câte ouă putem mânca de Paște?

[Sursa foto: PixaBay]

Ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Un ou mediu furnizează aproximativ:

Vitamina A: aproximativ 75 mcg
Vitamina D: aproximativ 1 mcg
Vitamina E: aproximativ 0.5 mg
Vitamina K: aproximativ 0.1 mcg

De asemenea, ouă conțin vitamine din complexul B (cum ar fi B12, riboflavina și acid folic).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si