Duminică seara, pe data de 11 aprilie, medicul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni TV, câte persoane vaccinate s-au infectat cu noul coronavirus după ce au făcut a doua doză.

1.080 persoane s-au infectat după cea de-a doua doză a vaccinului

Acesta a răspuns că un număr de 1.080 de persoane ceea ce reprezintă 0,19 la sută din numărul total al celor vaccinaţi cu cele două doze, precizând că majoritatea au fost forme uşoare sau asimptomatici.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță o schimbare în ritmul de vaccinare din România

“După a doua două circa 1.080 de persoane ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale”, a precizat Gheorghiţă într-o emisiune la Digi24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Persoane infecatate cu COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Valeriu Gheorghiță a menţionat și faptul că cei injectați cu a doua doză au dezvoltat forme uşoare sau erau asimptomatici. El a mai adăugat și de ce este importantă vaccinarea anti-COVID-19.

Citeste si: Alexandru Rafila: "Restricţiile nu sunt productive pentru că lumea le va ocoli"

Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe

“Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si