Regiuni recucerite de Ucraina de la ruși. Pe 24 februarie, armata lui Vladimir Putin a început a tacul asupra Ucrainei atât pe care terestră, cât și aeriană și navală. Trupele ucrainene au început să își recucerească teritoriile pe care le-au pierdut la început în lupta cu armata rusă.

Rușii s-au retras din Herson, regiune ocupată timp de 9 luni

„Herson revine sub controlul Ucrainei, unităţi ale forţelor armate ucrainene intră în oraş'', a scris Ministerul ucrainean al Apărării  într-un comunicat  postat pe rețelele sociale. 

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că a ordonat trupelor ruse din provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru şi să stabilească o linie defensivă de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu.

Citește și: Cât câștigă un soldat rus trimis la război în Ucraina. Pentru Moscova, decesul acestor militari antrenați reprezintă o mare problemă deoarece costă foarte mult înlocuirea lor

Oficialul de la Moscova a subliniat riscul căderii trupelor ruse sub încercuirea celor ucrainene pe malul de vest al Niprului, mai ales dacă Ucraina ar bombarda barajul de la Nova Kahovka, ceea ce ar produce inundarea unei mari părţi a Hersonului şi ar izola trupele ruse de peste Nipru. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Regiuni recucerite de Ucraina de la ruși

Harta Ucrainei la 5 zile de la începutul atacurilor Rusiei.

Câte regiuni a recucerit Ucraina de la ruși

De la începutul invaziei armata rusă s-a axat pe cucerirea celor mai importante orașe și regiuni din Ucraina. Trupele ucrainene au reușit să recucerească o parte din acestea.

Pe lângă regiunea Herson, ucrainenii au mai recucerit și orașul Lîman, din regiunea Donețk.

Citește și: Volodimir Zelenski, vizită în orașul Herson, recucerit de la ruși (VIDEO)

Mai bine de 6.000 de kilometri pătrați și peste 300 de localități cu o populație totală de aproximativ 150.000 de persoane din regiunea Harkov au fost recăpătate de la începutul lunii septembrie și până acum. 

Izium este un oraș important și din punct de vedere strategic, deoarece leagă Harkov de orașul Sloviansk din regiunea vecină Donețk. Totodată, în acest oraș există și o fabrică de arme, singurul producător de optică din sticlă din Ucraina. 

Orașul Kupiansk reprezintă cel de-al doilea nod feroviar important din regiunea Harkov. Este situat în nordul țării, la doar 40 de kilometri de granița cu Rusia. Armata lui Vladimir Putin a ocupat această zonă pentru a facilita alimentarea cu provizii pe frontul de lângă Izium. Trupele rusești s-au retras pe malul estic al acestuia ca urmare a ofensivei trupelor ucrainene. 

Citește și: Mesaj pentru Rusia înainte de summit-ul G20. "Încetarea războiului din Ucraina ar salva economia globală"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si