În mai puțin de o lună, angajații români vor avea parte de o minivacanță, la finalul lunii noiembrie  din acest an. Foarte mulți români așteaptă weekendul prelungit de la finalul lunii, format din zilele de 1 decembrie și 30 noiembrie, urmate de două zile de weekend.

Pe data de 1 decembrie românii sărbătoresc Ziua Națională a României, iar pe data de 30 noiembrie se sărbătorește Sfântul Andrei. Ambele zile sunt libere de la stat.

zile libere noiembrie 2023

În mai puțin de o lună, angajații români vor avea parte de o minivacanță, la finalul lunii noiembrie din acest an.

[Sursa foto: Freepik]

Câte zile libere avem în noiembrie 2023? Românii au o minivacanță la finalul lunii

În acest an, în luna noiembrie, românii au mai multe zile libere. Cea mai așteptată este minivacanța de 1 decembrie și 30 noiembrie, atunci când se sărbătorește Ziua Națională a României și Sfântul Andrei.

Ziua de 30 noiembrie pică într-o zi de joi, urmată de 1 decembrie, care pică într-o zi de vineri. Apoi, în prelungirea acestor două zile urmează mult așteptatul weekend. Așadar, cele două zile de sărbătoare sunt lipite de finalul ultimei săptămâni din noiembrie, care se intersectează cu începutul lunii decembrie.

Citește și: Zilele libere din 2024, stabilite de Guvern. Ce cadou primesc bugetarii pe final de an

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere legale, iar cei mai norocoși dintre români vor avea ambele zile libere. Angajații care vor munci în aceste două zile vor beneficia apoi de o răsplată, în zile libere (două la număr), ce vor fi acordate în următoarele 30 de zile de către angajator. Cu toate acestea, dacă românii lucrează în doar una dintre cele două zile libe, răsplata va fi de doar o zi liberă.

Mai mult decât atât, pe lângă liberele de 30 noiembrie și 1 decembrie, românii vor mai avea libere alte 8 zile în calendar. Acestea sunt alcătuite din toate zilele de weekend din luna noiembrie.

zile libere noiembrie 2023

Românii au liber pe 1 decembrie și pe 30 noiembrie în anul 2023.

[Sursa foto: zileliberelegale.ro]

Citește și: Zilele libere din 2024, stabilite de Guvern. Ce cadou primesc bugetarii pe final de an

Românii primesc două zile libere în plus în anul 2024

În anul următor, 2024, angajații români vor beneficia de două zile libere în plus, date de la stat, potrivit profit.ro

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Zilele de 16 august și 27 decembrie 2024 vor fi declarate drept zile libere nelucrătoare pentru personalul instituțiilor și autorităților publice de către Guvern. Aceste zile pică în câte o zi de vineri și se lipesc de sărbătorile legale:

  • pe 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului (15 august), urmată de ziua liberă, 16 august; 
  • pe 25 decembrie sărbătorim Crăciunul, pe 26 decembrie cea de-a doua zi de Crăciun, urmate de data de 27 decembrie, care va fi o zi liberă nelucrătoare;

„Pentru personalul instituțiilor și autorităților

publice, zilele de 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere”, prevede proiectul.

Citește și: Zile libere Crăciun 2023. Când vor avea românii liber cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

Românii care lucrează în locuri unde activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, nu vor beneficia de zilele libere. În plus, acestea nu se aplică nici magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 16 august și 27 decembrie 2024 și nici celor ce participă la aceste procese.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si