Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cathedral Plaza va fi demolată. Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a făcut anunțul pagina sa de Facebook

Cathedral Plaza, o clădire construită ilegal, va fi demolată după ce Nicușor Dan a semnat, în această dimineață, actele necesare acestui demers.

Diana Bostan,

Cathedral Plaza

[Sursa foto: Facebook- Nicușor Dan]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Clădirea se află în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. „Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a adăugat edilul. 

Edilul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook

„Am semnat azi dimineaţă dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Citeste si: VIDEO- Centrul Bucureștiului este înțesat de gropi. Ce spune primăria Capitalei

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Nu se știe cu exactitate când vor începe lucrările de demolare, Nicușor Dan afirmând că mai sunt câteva criterii de îndeplinit până în acel punct.

Clotilde Armand îl susține pe Nicușor Dan în acest demers

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a adăugat un comentariu la postarea publicată de Nicușor Dan, prin care își arată sprijinul față de această decizie.

Citeste si: Nicuşor Dan, declarații despre prețurile reabilitărilor din Sectorul 5: Preţul reabilitării a 13 kilometri de reţea de termoficare în Ferentari a crescut cu 30 de milioane de lei

”Excelent. Și Primăria Sectorului 1 are toată deschiderea de a colabora”, a spus aceasta.

Nicușor Dan susține că lucrările de demolare vor fi suportate de municipalitate, urmând să fie recuperate de la proprietarul clădirii.  

”Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureştiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât şi cu Primăria Sectorului 1”, a adăugat Nicușor Dan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI