Simona Halep va primi 3,26 milioane dolari daca va castiga Australian Open, suma care se va adauga la cei peste 20,9 milioane dolari castigati in cariera, din tenis. In cazul in care va pierde maine, cu Wozniacki, va primi „doar” 1,6 milioane dolari.

In afara de premiile din tenis, Simona a strans multi bani si din contractele de publicitate sau sponsorizari. Oficial, nu exista o statistica a banilor castigati de Halep din publicitate, insa editia internationala a revistei Forbes a aproximat aceasta suma la circa 1,5 milioane dolari obtinuti intre 2016 si 2017.

Forbes o clasa pe Simona pe locul 10 in topul celor mai bogate sportive din lume, un clasament condus detasat de Serena Williams care, doar din publicitate, a strans aproximativ 19 milioane dolari intr-un singur an. Angelique Kerber, adversara Simonei de ieri, a strans 5 milioane dolari, aceeasi suma obtinand-o si Caroline Wozniacki, in aceeasi perioada de timp.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Simona Halep are contracte de publicitate cu mai multe companii nationale si internationale.

Principalul sponsor, o celebra firma de echipament sportiv, de care Simona s-a despartit la inceputul acestui an, ii dadea Simonei un milion dolari pe an. Romanca a cerut insa dublu pentru a-si prelungi contractul, negocierea purtandu-se din postura de lider al tenisului mondial, insa compania a refuzat.

Din cei 20,9 milioane de dolari stransi din tenis, in intreaga cariera, mai bine de un sfert i-a facut anul trecut: 5,27 milioane dolari, fiind devansata de Venus Williams – 5,46 milioane dolari si Garbine Muguruza – 5,43 milioane dolari, in 2017. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si