Cuzin Toma este nemultumit de sumele primite de la CREDIDAM pentru drepturile conexe (drepturile artistilor interpreti si executanti). Conform propriilor declaratii, acesta a primit suma de 4.000 de lei la repartitia care a avut loc in luna decembrie si care reflecta activitatea pe o jumatate de an. CREDIDAM efectueaza plati catre artistii membri de doua ori pe an. 

Cuzin Toma este revoltat de lipsa de transparenta in legatura cu formula de calcul aplicata in cadrul repartitiilor.

El spune ca aparitiile lui la televiziune, la teatru sau pe marile ecrane valoreaza mult mai mult decat 4.000 de lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

CREDIDAM a colectat in 2015 peste 41 milioane lei, adica aproximativ 9.000.000 euro, suma care s-a impartit la 12.700 membri. Mai multi artisti au ridicat problema lipsei de transaprenta din jurul acestor bani, Cuzin Toma fiind doar cel mai vocal dintre ei. Actorul a actionat in instanta institutia si se judeca cu aceasta de mai multi ani, insa pana acum nu a reusit sa convinga nici o instanta ca are dreptate.

CREDIDAM este o asociatie non-profit denumita „organism de gestiune colectiva”, care are ca scop strangerea banilor proveniti de la: cinematografe, restaruante, teatre, concerte, internet, radio, cablu, etc si redirectionarea acestora catre muzicieni, actori, dansatori, prezentatori, etc.

CREDIDAM nu este un organism de stat, insa actioneaza sub subravegherea Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA), o autoritate aflata in subordinea Guvernului Romaniei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si