Tamara Buciuceanu a încasat indemnizaţie de merit pentru contribuţia sa artistică la cel mai înalt nivel. Indemnizaţia de merit se acordă  pentru realizări deosebite şi pentru recompensarea unei activităţi de notorietate în domeniul culturii, ştiinţei şi sportului. Cuantumul lunar al indemnizaţiei de merit este egal cu o sumă ce reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi este neimpozabil.

Câţi bani câştiga Tamara Buciuceanu. Indemnizaţia era de 4.350 lei pe lună

Suma necesară pentru achitarea indemnizaţiilor de merit se suportă de la bugetul de stat. În momentul de faţă, fiecare beneficiar încasează lunar 4.350 de lei. Actriţa decedată marţi, la 90 de ani, a primit indemnizaţie începând cu luna martie a anului 2004. Atunci, numele Tamarei Buciuceanu a apărut pe o listă cu 1.500 de personalităţi întocmită de Ministerul Culturii şi Cultelor şi Academia Română.

Câţi bani câştiga Tamara Buciuceanu. La început, a încasat 600 de lei pe lună

“Indemnizaţia se acordă pe viaţă, este lunară, are valoarea a trei salarii medii pe economie (în total – circa 8 milioane şi jumătate) şi se impozitează, ceea ce înseamnă în prezent o sumă netă de circa 6 milioane de lei pe lună”, scria presa vremii. E posibil ca, pe lângă idemnizaţia de merit, Tamara Buciuceanu să mai fi încasat bani din drepturi de autor pentru piesele de teatru radiofonic.

De câţiva ani, actriţa nu a mai apărut pe scenă, din cauza problemelor de sănătate, retrăgându-se din viaţa artistică.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si