Close sidebar
Close sidebar

Cati bani plateste Simona Halep impozit Statului Roman? Romanca a luat 1,6 milioane dolari pentru finala de la Australian Open

Simona Halep a castigat 1,6 milioane dolari la Australian Open, insa va ramane cu doar o jumatate din bani dupa ce va plati toate taxele.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Simona Halep va plati un impozit de 45% in Australia pentru premiul castigat ca finalista a Australian Open. Din suma ramasa, ea trebuie sa mai achite 1% statului roman (putin peste 7.000 dolari), astfel ca romanca mai ramane cu putin peste 700.000 dolari. Sumele nu sunt fixe, pentru ca sportivii obisnuiesc sa-si deduca cheltuieli precum transportul (daca este cazul), masa, cheltuielile curente sau indemnizatiile catre antrenori. In plus, Simona este obligata sa mearga foarte des la fisc, pentru ca toate castigurile din sport trebuie impozitate.

Totusi, turneul din Australia reprezinta un caz fericit pentru Halep, pentru ca acest stat are o conventie de evitare a dublei impozitari cu Romania. In caz contrar, din suma ramasa, Halep ar fi trebuit sa plateasca 16% in Romania.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Impozitele „la sursa” difera in functie de statele in care se desfasoara competitia. Din cele 4 turnee de Grand Slam, turneul de la Roland Garros pare sa fie cel mai profitabil din acest punct de vedere.

Asta pentru ca in Franta, impozitul este de 15%. In Marea Britanie, unde se desfasoara Wimbledon, impozitul este de 45%, iar in Statele Unite (US Open) de 30%.

Jucatorii de tenis pot insa evita plata impozitelor catre stat prin diferite „trucuri”. Multi dintre ei isi iau resedinta in state precum Monaco, unde nu se platesc aceste impozite. O alta modalitate este de a-ti infiinta o academie de tenis in aceste state (sau un offshore), ceea ce poate insemna o deducere de impozit de la sursa.

Exista insa si cazuri de jucatori care ajung sa refuze sa participe la anumite competitii pentru ca ar iesi in pierdere financiara chiar si in cazul in care ar castiga turneul.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI