Close sidebar
Close sidebar

Câți bani poți câștiga din dobânda de la bancă! Iată care sunt țările unde se pot obține cele mai mari dobânzi

Bancile fac profit bun din banii nostri. Ne taxeaza serios cand ne imprumutam, dar dobanzile pentru depozite inca se afla sub nivelul inflatiei. Cat produc banii nostri intr-o banca in Romania si ce dobanda gasim in alte tari aflati in rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sunt situatii in care depozitele bancare aduc un castig infim sau chiar o pierdere dupa ce scoatem din ecuatie comisioanele, impozitul si inflatia. Incepem cu un calcul simplu. Avem suma de 1.000 de euro si o depunem intr-un depozit bancar la 12 luni.

Dobanda variaza intre 0,01 la suta si 1 la suta. Asta inseamna ca obtinem intre 10 eurocenti si un euro.
Ne mutam in Italia. Pastram suma si perioada de un an. Dobanda poate ajunge pana la 1,18 la suta. Castigul nu e fabulos, dar suma maxima ajunge la 11,8 euro peste suma depusa intitial.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

In Franta, din dobanzi castigam intre 3,5 si 14 euro. Dobanda maxima la un depozit pe 12 luni este 1,40 la suta.
In Spania, insa, castigul e mult mai redus. Cel mai mult putem castiga 5 euro pe langa cei 1.000 depusi initial.
Revenim in Romania cu simularile si incercam sa vedem care e situatia in cazul depozitelor in lei.

Schimbam mia de euro si ajungem la aproximativ 4.751

de lei. Dobanzile sunt mai mari, asa ca putem ajunge pana la 3,25 la suta. Asta inseamna intre 38 si 154 de lei. Grava este diferenta mare intre dobanzile la depozite si cele pentru creditele date de banci. Cei de la BNR au solutii doar pentru o parte din problema.

Pentru a intelege ce se intampla cu banii nostri intr-un an trebuie sa ne gandim si la scumpiri.

Rata medie a inflatiei in perioada ianuarie-decembrie 2018 fata de aceeasi perioada din 2017 a fost de 4,6 la suta. Ce inseamna asta mai exact?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI