România trece printr-o situație fără precedent, iar toate speranțele pentru ieșirea din aceasta se îndreaptă către medicii din spitale și către Direcția de Săntate Publică. Totuși, cât de  mult câștigă un medic sau un specialist de la DSP și cât câștigă cei care își pun zilnic în pericol sănătatea și chiar viața în această luptă.

Salarii motivante la DSP București

Conform unui document consultat de stirilekanald.ro

care datează din martie 2019, media salariilor de la DSP București era unul destul de ridicat. Astfel, un medic primar câștiga lunar un salariu brut de peste 15.000 lei, la care se adaugă un supliment de hrană și un spor lunar de 545 lei. Medicul șef de la DSP București avea anul trecut un salariu de peste 16.000 lei iar asistenții medicali 4.800 lei brut (plus un spor de 730 lei). Inspectorii superiori câștigau 7.500 lei brut, directorii executivi aproape 10.000 lei brut, șefii de laborator- peste 16.000 lei iar un secretar-dactilograf primea 3.800 lei brut. DSP București avea anul trecut 6 șoferi care primeau lunar în jur de 4.000 lei brut. La toate aceste sume se adaugă sporuri, suplimente de hrană și vauchere de vacanță.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În organigramă mai apar chimiști principali care au câștigat peste 6.000 lei, doi medici rezidenți peste 8.000 lei, biologi cu salarii de aproximativ 6.000 lei, doi fizicieni- 4.800-6.000 lei, un farmacist- 7.200 lei, un psiholog- 5.100 lei, doi infirmieri- 2.700 lei și un casier- 2.800 lei. În total, la DSP București lucrau, anul trecut, 213 persoane.

Citeste si: Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie: Suntem depăşiţi de situaţie

Cel mai probabil, puțini sunt cei care, atunci când au ajuns să lucreze în cadrul Direcției de Sănătate Publică s-au gândit vreun moment că vor ajunge în situația în care se află acum, adică în linia 1 în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si