Facturile sunt mai mari pe parcursul iernii, astfel că cei mai mulți români sunt foarte preocupați de sumele pe care o să fie nevoiți să le scoată din buzunar pe parcursul lunilor friguroase.

Pentru că se estimează că temperaturile o să fie din ce în ce mai reduse după data de 15 noiembrie, specialiștii spun că românii trebuie să se aștepte la un sezon de iarnă foarte friguros.

Totuși, ministrul Energiei spune că prețurile gazelor nu o să fie mai scumpe decât iarna trecută. 

„Prețurile nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de plafonare este valabilă până la 1 aprilie. Pentru un consumator casnic el nu va fi facturat cu mai mult de 0,31 de lei/kwh la gaz și la energie electrică, în funcție de consum, 0,68 lei/kwh, sub 100 de lei kwh pe lună”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Citește și: VIDEO Bucureștenii vor avea căldură în case din această noapte. Probele la rețeaua de termoficare, loterie pentru conducte

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un bărbat a fost operat de cancer de prostată, însă medicii i-au amputat brațul- antena3.ro

Citeste si: Afacerea cu care au dat lovitura doi români care s-au întors din Italia. Oamenii vin de departe ca să cumpere de la ei- wowbiz.ro

incalzire, facturi, ajutor incalzire

Cât de mari o să fie facturile pe care o să le plătească românii pe timp de iarnă

Prețurile pentru un apartament cu două camere pe timpul iernii sunt estimate astfel: 100 de lei ar urma să coste factura pentru energie electrică și chiar peste 700 de lei factura la gaze. Cei care sunt racordați la un sistem de încălzire centralizat ar urma să scoată din buzunar în jur de 500 de lei pentru încălzire și apă caldă.

Estimările făcute de Asociația Energia Inteligentă sunt:
- 96 de lei/lună pentru energie electrică
- între 700-900 de lei/lună pentru gaze naturale
- 525 de lei/lună pentru întreținere(apă caldă+ încălzire).

În ceea ce îi privește pe cei care se încălzesc cu lemne, prețurile pornesc de la 300 de lei pe metru cub de lemn, dar pot ajunge chiar și la 700 de lei pe metru cub.

Estimările făcute de sursa citată sunt:
- între 500 și 700 de lei/metru cub în sudul țării
- între 350 și 400 de lei/metru cub în vestul țării
- între 300 și 400 de lei/metru cub în nordul țării
- aproximativ 280 de lei fără TVA la Romsilva.

Ce criterii trebuie să îndeplinească românii care vor să beneficieze de ajutorul de încălzire

Ajutorul de încălzire se acordă din data de 1 noiembrie 2024. Pentru a putea beneficia de el, venitul net mediu lunar trebuie să fie sub pragul de 1386 de lei pe membru de familie, pentru familiile cu mai mulți membri sau de 2053 de lei pentru persoanele singure.

Citeste si: Ce ar putea face cei mici dacă ar alege să economisească. De câți bani de buzunar au nevoie?- kfetele.ro

Citeste si: Târgul West Side Christmas Market 2024 din Parcul Drumul Taberei. Programul complet al evenimentelor- radioimpuls.ro

Citeste si: Un român din Spania a povestit în lacrimi momentele de groază: Apa a ajuns la 2 m în jumătate de oră. Din magazine se fură tot, e haos- antena3.ro

În cazul pensionarilor a căror venituri au crescut în urma recalculării din septembrie, se va lua în considerare talonul de pensie din august pentru a se calcula eligibilitatea, pentru a nu fi excluși de la sprijinul pentru încălzire.

Citește și: O tânără cu doctorat nu reușește să-și găsească loc de muncă de 4 ani! "Dacă știam, nu aș fi petrecut atâția ani la facultate"

incalzire, facturi, ajutor incalzire


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si