Incercam astazi sa intram in pielea unui cersetor. Renuntam la machiaj, punem o caciula, luam o bucata de carton pe care scriem: E frig. Am nevoie de haine groase si o patura si multumim, desigur, celui care a are bunavointa sa ne ajute.

Ne oprim intaia oara in Piata Unirii, loc binecunoscut pentru numarul urias de cersetori pe metru patrat. Nici nu pornim bine camera de filmat, ca si apare primul domn generos.

Impresionat de mesajul scris cu litere mari si negre, omul intinde 25 de lei si sinsista ca banii sa fie acceptati.

"Sunt reporter si incerc sa fac un experiment. Multumesc din suflet! Multumesc mult!"

Dupa inca doua minute o alta femeie citeste mesajul. Lacrimile i se rostogolesc pe obraji, iar din buzunar scoate singurii bani lei pe care ii are.

"Ia la mama, mamaita! Sunt 5 lei. Sa nu cada! Unde ti-i dau? Saru-mana! Asa? Saru-mana! Multumesc mult de tot!"

Va avertizam ca cersetoria este o practica ilegala indiferent ce poveste spune cersetorul. Iar autoritatile ne-au transmis de nenumarate ori sa nu-i incurajam pe cersetori. Ba chiar existat si o propunere legislativa de pedepsire cu inchisoarea a faptasilor si de amendare a milosilor care le dau bani. Dar oamenii continua sa ceara bani si sa-i primeasca!

Nici nu va puteti imagina cati bani poti castiga in numai 15 minute.
Iata imaginile!

Femeia se roaga cu cerul si cu pamantul ca banii sa fie primiti. Nu intelege de ce, cu toate insistentele si rugamintile, este refuzata.

"Sa ramaneti cu inima impacata. Eu sunt reporter si incerc sa fac doar un experiment sa vad daca oamenii reactioneaza sau nu".

Trecatorii nu vad haina groasa si caciula. La sufletul lor ajunge mai repede mesajul scris cu litere de o schioapa pe carton.


"Tine-i acolo! Stai un pic! Stai un pic, eu fac doar un experiment. N-am nevoie intr-adevar. Multumesc mult! Apreciez enorm. Ia-ti ceva! Multumesc mult! Multumesc!"

O tanara asezata pe bordura, cuvinte simple, asezate la vedere, si povestea este gata. Cine mai observa insa caciula din lina si geaca lunga peste genunchi?

Dupa doar 11 minute parasim Piata Unirii si ne mutam in fata Garii de Nord. In cateva clipe, apare si primul domn generos.

"Poftim! Multumesc mult! Fac doar un experiment. Multumesc mult. Sa vad cum reactioneaza oamenii. Multumesc mult de tot."

Si uite asa, in doar un sfert de ora, se pot strange usor 65 de lei. Imaginati-va la ce suma ajunge un cersetor autentic intr-o singura zi! Trebuie sa va spunem ca fiecare leu oferit a fost inapoiat. Demersul colegilor nostri a fost realizat cu sprijinul Politiei Locale, care a detasat cativa agenti sub acoperire in zonele in care au avut loc filmarile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si