Doi bărbați din California au petrecut 17 ani în spatele gratiilor, sub acuzația de tentativă de omor. Aceștia au fost declarați nevinovați, în cursul zilei de joi, de către un judecător.
Conform unei legi, statul trebuie să plătească 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în spatele gratiilor, adică aproximativ 900.000 de dolari.

Citește și: VIDEO. Bărbatul condamnat la 400 de ani de închisoare a fost eliberat. "Nu am renunțat să sper"

Cei doi aveau 17, respectiv 18 ani atunci când au fost arestați

Verdictele pentru Dupree Glass şi Juan Rayford au încheiat un proces care începuse în octombrie, după ce o comisie a unei curţi de apel a statului le-a anulat în 2020 condamnările şi a decis că pot fi eliberaţi.

Cei doi aveau 17, respectiv 18 ani atunci când au fost arestați, după ce, în 2004, atunci când au avut loc mai multe împușcături în timpul unei altercații dintr-o casă. Două persoane au fost rănite ușor.

Citește și: EXCLUSIV: Românul care a fost închis timp de 8 ani în China/ Marius Balo: ”În China, tortura este o artă care se tot perfecționează de mii de ani”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Judecătorul a pronunțat, în cursul zilei de joi, sentința finală.

"Acel proces nu ar fi trebuit să fie intentat niciodată", a declarat avocatul apărării Annee Della Donna pentru Associated Press. "Nu existau dovezi care să îi lege de împuşcături. Zero", a spus ea.

Citește și: Detalii de ultimă oră în cazul românilor al căror copil a fost luat de autoritățile din Danemarca! Au ajuns pe nedrept la închisoare

Mărturiile presupușilor inculpați după ce au fost eliberați 

"M-am gândit la această zi atât de mult timp. M-am gândit la ea cât am fost închis timp de 17 ani. M-am gândit la ea în ultimii doi ani în care am fost liber. Am aşteptat această zi pentru că ştiam că sunt nevinovat de toate infracţiunile pe care au spus că le-am comis", a mărturisit Rayford.

Citește și: Gheorghe Moroșan, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru dubla crimă de la Onești. Și soția sa va sta după gratii 

Avocatul a mai menționat că acest caz a fost primul intentat în baza unei legi care garantează despăgubiri pentru inculpați cărora li se anulează dosarele.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Condamnările celor doi s-ar fi bazat doar pe mărturia a doi martori care ulterior și-au retras declarațiile. În timpul investigației, care a durat cinci ani, mai mulți martori au declarat că" Oh, nu, nu ei au fost cei care au tras, nu au avut niciodată o armă",

iar cei doi ar fi susținut încă de la început că nu au fost implicați în conflictul cu împușcături.

Citește și: După 31 de ani în închisoare, un american a fost declarat nevinovat. Era condamnat pe viață din cauza unei „identificări greșite”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si