Câți centrimetri are stratul de zăpadă de la munte? Se pare că nivelul zăpezii și temperaturile scăzute au condus la pornirea tunurilor de zăpadă pe pârtiile de ski.

Unele pârtii din țară urmează să fie deschise, iar sezonul de ski va începe, se pare, din noiembrie.

Câți centrimetri are stratul de zăpadă de la munte?

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, stratul zăpezii, în unele regiuni din țară, depășește 40 de centimetri.

Cel mai mare strat de zăpadă este la Bâlea Lac. Aici, stratul zăpezii măsoară 43 de centimetri. La Cuntu, în județul Caraș Severin, stratul zăpezii a ajuns la 42 de centimetri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Stratul zăpezii măsoară 33 de centimetri la Căllimani, în Carpații Orientali. Stratul de zăpadă depășește 20 de centimetri în regiunile Vlădeasa, Stâna de Vale și Păltiniș.

Citește și: În urma vântului puternic, Reactorul 1 al Centralei Nucleare Cernavodă a fost decuplat. „Pompierii militari constănțeni au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative în urma codului de furtună''

ANM- Grosimea stratului de zăpadă

ANM- Grosimea stratului de zăpadă

[Sursa foto: ANM]

Pârtiile de ski urmează să fie deschise

Se pare că ninsoarea și temperaturile scăzute au condus la pregătirea pârtiilor de ski. Tunurile de zăpadă sunt pregătite, iar unele dintre ele au început să funcționeze încă de noaptea trecută.

La Borșa, în județul Maramureș, tunurile de zăpadă au fost pornite.

Câte grade se înregistrează la munte?

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că nu mai este valabil codul portocaliu de viscol și ninsori.

În acest moment, în regiunile montane nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase. 

Muntele Mic

Muntele Mic

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

La Miercurea Ciuc și la Sibiu se înregistrează 2 grade Celsius. La Brașov, termometrul indică 1 grad Celsius. Cel mai frig este la Iezer, unde valoarea temperaturii indică minus 6 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si