Avertizare meteo de ger pentru următoarele zile

Mateorologii de la ANM au emis o nouă avertizare de vreme extremă valabilă până miercuri, 17 februarie la ora 10 dimineața. În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până

în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade. 

Citeste si: Meteo- Cum va fi vremea în țară. Ger cumplit peste România

Câți centimetri măsoară stratul de zăpadă la munte, în principalele stațiuni

După ger va urma o nouă perioadă de precipitații, când s-ar putea depune un strat nou de zăpadă la munte.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În momentul de față, conform site-ului ANM, cel mai mare strat de zăpadă se înregistrează la Bâlea Lac- 282 de cm, urmat de vf Tarcu- 155 cm.

La Sinaia sunt 60 cm de zăpadă, iar în Călimani sunt 122 cm. Toate informațiile despre înălțimea zăpezii de azi, 15 februarie, în harta de mai jos:

Furtună de zăpadă la Rânca, mașini îngropate sub nămeți

Viscolul a pus stăpânire noaptea trecută pe stațiunea Rânca- mai multe mașini au fost îngropate cu totul în zăpadă, iar autoritățile au încercat să intervină cu utilajele de deszăpezire.

Mulți dintre proprietari și-au căutat autoturismele rămase sub nămeți cu ajutorul lopeților.

Mai multe mașini au fost acoperite complet de zăpadă în urma viscolului de noaptea trecută. Autoturismele au fost lăsate de proprietari la ieșirea din Rânca, către Transalpina. Acolo a fost găsit teren disponibil pentru parcare, însă este o zonă fără construcții sau perdele forestiere, astfel că  zăpada viscolită a ajuns direct pe autoturisme.

Utilajele de deszăpezire de mare capacitate au fost scoase de urgență, însă este greu de înaintat chiar și cu ele prin zăpada care depășește 2 metri. Și conducătorii auto încearcă să înlăture zăpada din zona mașinilor, în speranța că le vor putea măcar semnaliza, pentru ca utilajele să nu dea peste ele.

Citeste si:  O "ninsoare apocaliptică" a îngropat Moscova. "Bestia din Siberia" a ajuns și în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si