Procuratura Generală a Ucrainei a transmis, marţi, că 117 copii ucraineni au murit de la începutul invaziei ruse, iar alţi peste 155 au fost răniţi.

Citeste si: Mărturiile șocante ale unei familii care a reușit să fugă din coșmarul din Mariupol: "Ne omorau. Dacă ne strângeam să găsim apă, trăgeau în noi. Am îngropat oameni în curţi"

Potrivit parchetului ucrainean, cel mai mult au avut de suferit copiii din regiunile Kiev (58), Harkov (40), Cernihiv (31), Donețk (30), Mikolaiv (24).

Citeste si: Joe Biden: Rusia are în vedere folosirea armelor chimice în Ucraina

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu se știu multe informații despre situația din orașul asediat și distrus Mariupol, unde cadavrele sunt îngropate în gropi comune, printre blocuri sau sunt lăsate pe străzi.

Ucraina, o țară distrusă de bombele Rusiei

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, începând din 24 februarie, 651 de clădiri rezidențiale din Ucraina au fost complet distruse, iar aproximativ 3.780 de clădiri au fost parțial distruse.

Citeste si: Tentativă de asasinare a lui Zelenski, dejucată de serviciile ucrainene

Peste 3,4 milioane de ucraineni au plecat din țară în ultimele săptămâni, iar 73.000 de copii părăsesc zilnic Ucraina din cauza războiului- un copil aproape în fiecare secundă.

Copii uciși sau răniți după ce au încercat să fugă din orașele asediate

În regiunea Herson, în cursul zilei de luni, un tanc rusesc a tras asupra unei mașini în care se afla o familie cu doi copii.

Aceştia au strigat că sunt civili, arborând inclusiv un steag alb, însă invadatorii au tras în continuare.

Părinții și fetița de 9 ani au fost uciși, iar băiatul de 17 ani a fost rănit.

Citeste si: Oficialii ucraineni spun că Rusia mai are provizii doar pentru trei zile

În aceeaşi zi, invadatorii au atacat autobuzele de evacuare care transportau copii din Mariupol. Patru minori au ajuns la spital, doi dintre ei în stare gravă.

Trei copii au fost atacați în raionul Polohi din regiunea Zaporijjia, iar un altul în satul Kamianske. Potrivit Rador, doi dintre copii sunt în stare critică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si