"În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", a precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat câți elevi vor putea merge în școli cu prezență fizică, de luni

"Mâine vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică cu 450.000

elevi mai mult decât au putut să meargă săptămâna trecută. Este vorba de elevii claselor terminale care încep şcoala mâine, toţi cu prezenţă fizică, indiferent de scenariu, de rata de infectare, în număr de 370.000, şi este vorba de un număr de aproape 80.000 de elevi care vor putea începe şcoala datorită scăderii ratei de infectare sub 1 la mie într-un număr de aproape 200 de localităţi", a afirmat, duminică, Sorin Cîmpeanu, la un post Tv.

Câți elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică? Ce spune Ministrul Educației
Câți elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică? Ce spune Ministrul Educației[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății: Vestea bună e că pandemia a început să o ia mai încet, că nu mai avem presiune pe terapia intensivă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ministrul a mai spus că, nu va exista perfecțiune în legătură cu prevenția față de virusul COVID-19, însă în școli, regulile se respectă față de alte locuri. Acesta a mai specificat că, există 2,5 milioane de elevi care vor merge la şcoală fizic din aproape 3 milioane.

"Nu putem pretinde că există perfecţiune, dar se respectă mai mult decât în multe alte locuri. Nu vreau să... mă refer la centre comerciale, la parcuri de distracţii şi la alte astfel de locuri.

În şcoli se respectă aceste reguli, ele trebuie să fie respectate pentru că deja avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge la şcoală cu prezenţă fizică dintr-un total de aproape 3 milioane", a mai adăugat el.

Citeste si: Maratonul vaccinării din București: Peste 12.000 de persoane, imunizate. Până când sunt deschise centrele?

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că momentan nu există informații exacte privind situaţia infectărilor cu COVID-19, după reînceperea școlii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si