Peste 3.800 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar 33 au decedat, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, alte aproximativ 2.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul altor categorii de personal din unităţile medicale.

33 de decese în rândul cadrelor medicale

”Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical- medici, asistenţi medicali, ambulantieri şi infirmieri- au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Au fost înregistrate şi 33 decese”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Acestora li se adaugă alte categorii de personal din unităţile sanitare, de exemplu personalul TESA.

În rândul acestor categorii personal sunt aproximativ 2000 de infectări.

Medici infectaţi cu coronavirus
Medici infectaţi cu coronavirus

Alte 4.724 de noi cazuri de coronavirus au fost rapotate în ultimele 24 de ore în România, la aproximativ 28.876 de teste făcute. Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 824, peste nivelul de luni. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Bilanțul total COVID-19 în România a ajuns la 217.216, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni cu ministrul Sănătății și experți ATI de la ora 17.00.

Citeste si: "Să ajungem să încărcăm morții în TIR-uri ca în Brazilia?” CTP, avertisment dur pentru actorii și vedetele care neagă COVID-ul

În ultima zi s-au înregistrat alte 104 de decese, un record zilnic absolut de la debutul pandemiei, în timp ce numărul pacienților COVID-19 internați la terapie intensivă e în continuare foarte ridicat- 824.

A fost depășit și pragul de 6.500 de decese asociate coronavirusului în România: până astăzi, 6.574 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si