Câți militari străini sunt în România? Administraţia Joseph Biden a hotăărât ca aproximativ 1.000 de militari americani să fie transferați din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina, declară oficiali de la Washington citaţi de agenţia Associated Press.

Potrivit aceleiași surse, alţi 2.000 de militari de la Baza Fort Bragg, situată în statul american Carolina de Nord, vor fi transferaţi în Polonia şi Germania în următoarele zile.

Însă, această decizie nu au fost anunţată încă oficial de Administraţia de la Washington. Statele Unite nu vor trimite militari în Ucraina, întrucât nu este membră NATO, dar furnizează sisteme defensive acestei ţări.

De asemenea, departamentul american al Apărării a transmis, luni, că 8.500 de militari americani au fost plasaţi în stare de alertă pentru posibila trimitere în Europa de Est, eventual pentru activarea Forţei de Reacţie a NATO, care are 40.000 de militari.

România este granița NATO și UE

Cei 1.000 de soldați trimiși de SUA în România se vor instala în baza militară de la Mihail Kogălniceanu, loc unde se fac ultimele aranjamente pentru primirea batalionului american. Totodată, efectivele trimise acum se vor adăuga celor 900 de militari americani aflaţi în prezent în țara noastră. John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a anunţat decizia SUA de a trimite trupe suplimentare în Europa.

Astfel, 2.000 de soldați americani vor ajunge în Germania și Polonia. Alţi aproximativ 1.000 de soldaţi americani vor fi dislocaţi din Germania în România.

Câți militari străini sunt în România? SUA a anunțat că trimite 1000 de soldați în țara noastră

Câți militari străini sunt în România? SUA a anunțat că trimite 1000 de soldați în țara noastră

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

Câți militari străini sunt în prezent în România

În prezent, 900 de soldați americani se află în România în bazele de la Deveselu, Câmpia Turzii şi Mihail Kogălniceanu, alături de tehnică modernă de luptă, precum avioanele F-15 Strike Eagle şi dronele de atac MQ-9 Reaper.

Soldații americani care sunt aşteptaţi să sosească în România, fac parte dintr-un batalion de infanterie motorizată „Stryker” al Regimentului 2 Cavalerie. În acest moment, ei sunt staţionaţi în Germania, în baza de la Vilseck.

Astfel, după ce vor ajunge în România, militarii vor fi trimiși în puncte cheie, considerate vitale, pentru apărarea graniței de Est a României și implicit a alianței NATO.

Ministrul român al Apărării nu a spus clar unde vor fi cantonaţi militarii americani, însă se poate presupune că este vorba despre bazele de la Deveselu, Câmpia Turzii şi Mihail Kogălniceanu.

“Avem două sau trei locuri în care este posibil ca soldaţii să fie cantonaţi, dar nu e informaţie oficială în acest moment”, a precizat Vasile Dîncu.

Statele Unite au deja 75.000-80.000

de soldați în Europa, mobilizaţi cu statut permanent.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Declarația lui Iohannis despre amenințările Rusiei: Parcurgem o perioadă în care ameninţările s-au amplificat. E nevoie de o prezenţă mai consistentă a NATO, SUA şi altor aliaţi în regiunea Mării Negre

SUA va trimite 1000 de soldați în țara noastră

Baza militară Mihail Kogălniceanu adăpostește deja, câteva sute de militari americani și piloți NATO implicați în misiunea de poliție aeriană deasupra Mării Negre. În viitor va deveni una dintre cele mai mari baze NATO din Europa de Est.

De asemena, în zonă ar trebui să apară un nou oraș, unde sunt așteptați 10.000 de soldați americani care vor dubla actuala populație a localității. Aici se vor ridica tot felul de construcții cu o suprafață desfășurată de 30 de hectare, dar și drumuri și platforme pentru aeroport pe alte 300 de hectare. În plus, se va construi o nouă pistă care va fi exclusiv militară. Totul fiind în valoare de 12,7 miliarde de lei.

Unii dintre localnici din zonă se bucură de investiții, însă alții însă se tem oarecum de toată această mișcare de forțe miliatre străine și afirmă că simt deja amenințarea războiului.

Citeste si: Cât de mare este Armata Română și pe ce loc se află la nivel mondial


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si