Decesele asociate noului coronavirus la nivel mondial au trecut marți pragul de 3 milioane de oameni, potrivit unui bilanț al Reuters, în condițiile în care un val nou de infecții cu COVID-19 intensifică eforturile uriașe de vaccinare pe tot globul.

Numărul de decese la nivel mondial din cauza COVID-19 crește din nou, în special în Brazilia și India, scriu jurnaliștii de la Reuters.

În România, care se confruntă cu un val trei al pandemiei mai agresiv, au murit aproape 25.000 de oameni de la începutul crizei sanitare.

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 6 aprilie. O altă ZI NEAGRĂ pentru România

Peste 3 milioane de decese asociate COVID-19

Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe noi variante infecțioase care au fost detectate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud. Faptul că noile tulpini sunt mai contagioase se suprapune cu "oboseala publică" legată de blocaje și alte restricții, la mai bine de un an de la startul pandemiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Potrivit bilanțului Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morți la coronavirus să ajungă la 2 milioane. În schimb, următorul milion de decese a fost adăugat în aproximativ trei luni.

Brazila, campioana mondială a noului val de decese

Brazilia este liderul mondial în privința numărului zilnic de noi decese raportate. Unul din patru decese raportate zilnic la nivel mondial vine din Brazilia, potrivit analizei citate.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut recent starea teribilă a națiunii din cauza coronavirusului, declarând că țara se află într-o stare foarte critică, cu un sistem de sănătate copleșit de valul de noi cazuri.

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

În România, până astăzi 6 aprilie, au decedat din cauza COVID-19 nu mai puțin de 24.386 de persoane diagnosticate cu infecția SARS–CoV–2.

O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

Oamenii de știință au descoperit că una dintre mutațiile noului coronavirus este de trei ori mai ucigătoare pentru populația tânără. Datele apar într-o cercetare realizată de institutul brazilian de sănătate publică Fiocruz.

O nouă variantă de coronavirus, răspândită în întreaga lume,  se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit News.com.au. Noua variantă de coronavirus care străbate Brazilia și se răspândește în alte națiuni din întreaga lume, se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit cercetărilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si