Câți români s-au vaccinat anti-coronavirus până la intrarea în primăvară
De la începerea campaniei de vaccinare și până la 1 martie 2021, au fost administrate 1.565.021 doze unui număr de 946.781 de persoane.
Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a anunțat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost administrate 32.149 doze de vaccin, dintre care 22.934 Pfizer şi 9.215 AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit CNCAV, 31.020 persoane au fost vaccinate cu prima doză iar doza a doua de ser anti-COVID au primit-o 1.129 de persoane.
De la începerea campaniei de vaccinare, au fost administrate 1.565.021 doze unui număr de 946.781 de persoane, dintre care 328.540 cu o doză şi 618.241- şi cu doza a doua.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 179 de reacţii adverse, dintre care 10 de tip local şi 169 de tip general.
De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.458 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Dintre acestea, 709 sunt reacţii de tip local şi 4.749 reacţii generale.
Managerul Institutului "Marius Nasta" din București, Beatrice Mahler, crede că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. "Eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a declarat medicul la Digi24.
Medicul infecționist de la "Marius Nasta" aduce că argument situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății
Spitalele Covid din Capitală sunt din nou pline. La
Marius Nasta, de exemplu, nu mai este niciun loc liber. "La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a precizat Mahler.
Experții avertizează cu privire la apariția valului trei de coronavirus în România, acesta fiind cel mai probabil la sfârșitul lunii martie sau la începutul lui aprilie.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri în perioada următoare şi se au în vedere trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţând o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie.
INSP a realizat o analiză a evoluţiei pandemiei şi, pe baza datelor colectate de la reluarea cursurilor, a stabilit trei scenarii de evoluţie a situaţiei epidemiologice:
1.Creştere