Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a anunțat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost administrate 32.149 doze de vaccin, dintre care 22.934 Pfizer şi 9.215 AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit CNCAV, 31.020 persoane au fost vaccinate cu prima doză iar doza a doua de ser anti-COVID au primit-o 1.129 de persoane.

Citeste si: "Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultimele zile

De la începerea campaniei de vaccinare, au fost administrate 1.565.021 doze unui număr de 946.781 de persoane, dintre care 328.540 cu o doză şi 618.241- şi cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 179 de reacţii adverse, dintre care 10 de tip local şi 169 de tip general.

De la începutul imunizării, s-au înregistrat 5.458 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Dintre acestea, 709 sunt reacţii de tip local şi 4.749 reacţii generale.

"Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

Managerul Institutului "Marius Nasta" din București, Beatrice Mahler, crede că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. "Eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a declarat medicul la Digi24.

Medicul infecționist de la "Marius Nasta" aduce că argument  situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si:  Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății

Spitalele Covid din Capitală sunt din nou pline.  La

 

 

 

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Marius Nasta, de exemplu, nu mai este niciun loc liber. "La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a precizat Mahler.

 

Se apropie valul trei de coronavirus în România. "Scenariul de coșmar" din analiza INSP

Experții avertizează cu privire la apariția valului trei de coronavirus în România, acesta fiind cel mai probabil la sfârșitul lunii martie sau la începutul lui aprilie.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri în perioada următoare şi se au în vedere trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţând o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie.

INSP a realizat o analiză a evoluţiei pandemiei şi, pe baza datelor colectate de la reluarea cursurilor, a stabilit trei scenarii de evoluţie a situaţiei epidemiologice:
1.Creştere

constantă cu 1%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice la data de 20 martie
2. Creştere constantă cu 2%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice la data de 20 martie
3. Creştere constantă cu 4%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice la data de 20 martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si