MELIH SELCUK, MEHMET YILMAZ DIN SERIALUL "FERIHA":  Arta este cu atat mai frumoasa cu cat culturile care se intrepatrund in ea sunt diferite. Consider ca imbinarea culturilor este benefica pentru toate partile implicate.

OSMAN KORAY ERTAS, AMBASADORUL TURCIEI LA BUCURESTI: Suntem bucurosi deoarece am putut sa aducem laolalta artistii turci, producatorii, dar si omologii romani.

Zece dintre cele mai bine cotate filme artistice din cinematografia turca au ajuns pe marile ecrane din Bucuresti odata cu "Saptamana Culturii Turce". Artisti si regizori contemporani, reuniti de Fundatia Lumea Turca si de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, isi propun sa aduca in prim plan cele mai bune productii turcesti.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

REIS CELIK, REGIZOR: Pentru ca avem o istorie comuna, cred ca poporul roman priveste aceste povesti ca pe propriile povesti. Si noi, in Turcia, cand urmarim filmele realizatem de catre regizori romani le primim ca si cum ar fi fost facute la noi in Turcia.

Printre cei care sustin promovarea filmelor turcesti in Romania se numara si unul dintre cei mai apreciati regizori de la noi.

IOAN CARMAZAN, REGIZOR: E vorba despre un mare popor o marte cultura si suntem foarte bucurosi ca am pus umarul la acest festival si speram in continuare sa putem aduce si filme turcesti de cinema in salile de cinema.

Prin intermediul postului Kanal D, multe dintre productiile turcesti au reusit sa patrunda in casele dumneavoastra si sa va cucereasca atentia.  

OSMAN KORAY ERTAS, AMBASADORUL TURCIEI LA BUCURESTI:  Toate serialele sunt bune. Imi place "Kosem", evident. "Suleyman Magnificul" a fost unul dintre primele seriale din Turcia, cred ca o sa devina un serial clasic in viitor.

Unul dintre cei mai cunoscuti actori din Turcia, Melih Selcuk, cel care a jucat rolul lui Mehmet Yilmaz din serialul "Feriha", este incantat de impactul pe care serialele turcesti il au asupra publicului din Romania. Ba mai mult,  nu ar da inapoi in fata unui rol intr-o productie romaneasca.

MELIH SELCUK: Daca as fi cunoscut limba romana, probabil ca da, as fi vrut.

Atelierul Intercultural de Cinematografie Romano-Turc se desfasoara pana pe 4 octombrie la Bucuresti, iar tinerii artisti romani pasionati de cinematografie vor gasi in cadrul acestuia workshopuri si sesiuni speciale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si