UPDATE: MAE transmite, miercuri, ca aproximativ 40 de romani au solicitat sprijin din partea Consulatului General al Romaniei la Istanbul, fiindu-le facilitata cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului, insa acestia nu au fost raniti, cu exceptia unei persoane, care a suferit leziuni usoare la picioare din cauza busculadei.

Un avion care a plecat din Bucureşti a aterizat la Istanbul la scurt timp dupaexplozii. De asemenea, pe Aeroportul Ataturk ar fi blocat un alt grup de romani care urma sa se imbarce ca sa se intoarca acasa.
Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru Digi24 ca, pana la aceasta ora, nu sunt date referitoare la cetateni români victime ale atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, iar la nivelul Consulatului general al României de acolo a fost activata o celulade criza.
”Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legaturacu autoritatile turce. S-a organizat o celulade crizala nivelul consulatului. La ora actualanu avem date referitor la cetateni români implicati. Se verificaîn permanentacu autoritatile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate.
Exista un grup de români blocati în zona libera, dupa controlul pasapoartelor, cu care echipa consulara tine legatura telefonic. Sunt romani care asteptau sa plece cu o cursa Turkish Airlines si nu a mai zburat.
Grupul care s-a format la consulat evalueaza situatia e în legaturacu o parte dintre români şi încearca sa îi grupeze pentru a se stabili numarul exact", a declarat Liviu Iolu la Digi24.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru Digi24 ca, pana la aceasta ora, nu sunt date referitoare la cetateni români victime ale atentatului de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, iar la nivelul Consulatului general al României de acolo a fost activata o celula de criza.”

Consulatul nostru General de la Istanbul este deja în legatura cu autoritatile turce.

S-a organizat o celulade crizala nivelul consulatului.

La ora actualanu avem date referitor la cetateni români implicati. Se verificaîn permanentacu autoritatile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate.Exista un grup de români blocati în zona libera, dupa controlul pasapoartelor, cu care echipa consulara tine legatura telefonic. Sunt romani care asteptau sa plece cu o cursa Turkish Airlines si nu a mai zburat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Grupul care s-a format la consulat evalueaza situatia e în legaturacu o parte dintre români şi încearca sa îi grupeze pentru a se stabili numarul exact", a declarat Liviu Iolu la Digi24.

Iata ce spune o romanca, a carei mama este pe blocata pe aeroportul turc:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si