Ceremoniile au început încă de la primele ore ale dimineții, în toate colțurile țării, cu procesiuni dedicate acestei zile. În cadrul ceremoniei au fost sfințite trei uleiuri care vor fi folosite în slujba din Sâmbăta Mare.

Catolicii sărbătoresc astăzi Joia Mare

Cel mai așteptat moment este ritualul spălării picioarelor, care, potrivit tradiției, Mântuitorul a spălat picioarele apostolilor săi în noaptea de dinaintea răstignirii pe cruce.

Când este sărbătorit Paștele Catolic

Paștele Catolic 2023 va fi sărbătorit duminică, 9 aprilie, de peste un miliard de creștini catolici din întreaga lume. Vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului cu o săptămână înainte de Paștele Ortodox. 

Începând cu Marea Schismă care a avut loc în anul 1054, creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc Paștele în zile diferite, excepțiile fiind foarte rare. De exemplu, următoarea dată când va fi sărbătorit Paștele în aceeași zi va fi în anul 2025, pe 20 aprilie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 7 aprilie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si