O fetiţă în vârstă de 1 an şi 6 luni a murit din cauza rujeolei, aceasta nefiind vaccinată ROR, informează un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău remis, joi, la solicitarea AGERPRES.

Ce complicații avea fetița?

Fetița a fost supusă și unui transplant hepatic de la donator viu, în luna februarie 2023, iar după această intervenție au apărut mai multe complicații, motiv pentru care copilul a urma un tratament cu imunosupresoare.

Din cauza problemelor grave de sănătate, fetița nu a putut fi vaccinată împotriva rujeolei, au precizat medicii.

Copil mort rujeolă

Imagine reprezentativă pentru un copil cu rujeolă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Scene terifiante în fața unui liceu din Maramureș. O minoră a fost agresată de fostul iubit, sub privirile neputiincioase ale martorilor

De la începutul epidemiei de rujeolă, în judeţul Bacău au fost înregistrate 13 cazuri de îmbolnăvire. 

Cazurile de rujeole sunt în continuă creștere

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023- 25 februarie 2024, s-au confirmat 6.589 de cazuri de rujeolă. În ultima săptămână s-au înregistrat 701 de cazuri noi şi două decese. Al doilea deces din ultima săptămână din cauza rujeolei a fost raportat la un băiat în vârstă de 11 luni din judeţul Ilfov, nevaccinat antirujeolic. În trecut, acesta s-a confruntat cu hidrocefalie internă cu drenaj ventriculo-peritoneal unişunt. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Copil mort rujeolă

Imagine reprezentativă pentru un copil în spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Anița Condescu, fiica unui celebru milionar a fost obligată să poarte brățară electronică! Femeia face acuzații dure la adresa soțului ei

De la începutul perioadei de raportare, 1 ianuarie 2023, s-au înregistrat opt decese din cauza rujeolei, a mai transmis INSP. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat judeţele Braşov- 1.263 şi Mureş- 968 şi în Bucureşti- 877, deși cazuri au fost înregistrate în 40 de judeţe, plus București.

Care sunt simptomele rujeolei?

Printre simptome se numără secrețiile nazale, tuse și febră ușoară. Apoi urmează ca petele mici și roșii să apară pe corp, mai întâi în zona feței și a gâtului. Durata totală de evoluție a formelor necomplicate de rujeolă este cuprinsă între 17 si 21 de zile, cu o perioadă de convalescență de aproximativ 10 zile, transmit specialiștii.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că peste jumătate dintre țările lumii se vor confrunta cu astfel de epidemii până la sfârșitul acestui an, dacă nu se iau urgent măsuri, în principal vaccinarea.
 

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si