Copilul familiei Ciupitu s-a nascut pe 3 martie la Maternitatea Spitalului Judetean Arges si a primit nota 9 când a venit pe lume. Este cea mai mare nota care se poate acorda la o nastere prin cezariana. Doua zile mai târziu a facut o hemoragie la plamâni si a fost dus cu elicopterul SMURD la Bucuresti.

Elicopterul a venit, insa, degeaba. Bebelusul a murit in ambulanta, in drum spre paratul de zbor.

Coplesiti de durere, parintii iti cauta acum dreptatea. Ei acuza personalul de la Neonatoligie. Spun ca neglijenta si mizeria din spital le-a ucis copilul.

Parintii copilului, Ionela Ciupitu si stefan Ciupitu, declara: "Ne-au tinut pe hol doua ore pâna a venit salvarea, iar ele nu stiau sa porneasca aparatul de monitorizare. Au chemat-o pe doctora cealalta, pe Matei, de acasa, si au chemat-o prea târziu. Mi-a zis ca nu mai aveau ce sa-i faca. Se chinuiau doua asistente sa-l reanimeze. Nu era intubat, nu era nimic. Se chinuia sa respire si ne-au spus ca era in stare grava. Hemoragie pulmonara ne-a zis la un moment dat ca are. Am plecat: ambulanta cu cel mic, eu in spate cu masina dupa ei si in sensul giratoriu, la 200 de metri de elicopter s-au oprit. Am mers la ambulanta si mi-a zis ca a intrat in stop si ca, din punct de vedere medical, poate declara decesul.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La Serviciul de Medicina Legala a fost efectuata autopsia care releva faptul ca micutul a fost rapus de pneumonie.

Dr. Adrian Stoiculescu, director medical SJ Arges a declarat: "Copilul s-a nascut aparent sanatos cu degradare a respiratiei si asa mai departe, incepând de la patru ore dupa nastere. Motiv pentru care se poate ridica suspiciunea ca eventuala infectie care a provocat acest dezastru nu este luata post natal.”

Cazul a ajuns si la ministrul Sanatatii.

Ma voi preocupa de aceasta problema in sensul de a prevenit astfel de situatii in Romania. Nu sunt singulare, din pacate, si pe masa ministrului ajung in fiecare dimineata astfel de situatii.

Parintii copilului au sesizat saptamâna trecuta Parchetul, Directia de Sanatate Publica Arges si Colegiul Medicilor, noteaza cei de la romaniatv.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si