Bărbatul de 73 de ani, care locuia în landul Baden-Wurtemberg, a fost prima dată infectat cu virusul în aprilie, au precizat autorităţile sanitare germane. 

Cetățeanul german s-a reinfectat cu COVID-19 în decembrie şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie. Decesul a survenit în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Citeste si: VIDEO-Programări cu probleme la vaccinare în etapa a doua de imunizare

Cauza morții după reinfectarea cu SARS-COV-2: pneumonia

Şansele ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, au explicat medicii germani, deşi au existat câteva cazuri izolate când pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe ca urmare a unei infecții generalizate. Stefan Brockmann, un oficial german în domeniul sănătăţii, a declarat că este primul astfel de caz din regiune.

Citeste si: Toni Grecu, internat cu coronavirus la Terapie Intensivă. "Este în stare gravă"- surse medicale

„Nu există niciun indiciu că ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus”, a spus Brockmann, potrivit Agerpres.

Bărbatul avea unele probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate puternică când a fost infectat prima dată, a precizat oficialul german.

Al treilea caz din lume de reinfectare și deces

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării, a relatat presa locală, după ce o olandeză a decedat din aceleaşi cauze în octombrie.

De asemenea, în Israel, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit în urma reinfectării cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si