Un bărbat din Constanța a pus la cale un plan diabolic, alături de cumnata sa. Bărbatul intenționa să cumpere ilegal o armă cu glonț pentru a-și ucide fratele.

Plan diabolic alături de cumnată- A vrut să-și omoare fratele

IPJ Constanța a transmis că: „Din cercetări a reieşit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Botoşani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenţiona să vândă, legal, o armă cu glonţ de calibrul 30-06.

Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizaţie, dar a fost refuzat. Totodată, în urma cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul mai contactase, anterior, două persoane, în vederea achiziţionării unei arme letale fără îndeplinirea formalităţilor cerute de lege”.

Citește și: Ucigașul liderului interlop din Oltenia a fost arestat de FBI. Cătălin Mavrichie făcea parte dintr-o rețea bine instruită în clonarea de carduri bancare

Polițiștii au stabilit că, dacă ar fi reușit să cumpere arma, bărbatul și cumnata acestuia ar fi intenționat să-l omoare pe fratele său: „La data de 9 martie, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare şi au pus în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului şi al cumnatei sale, au fost descoperite şi ridicate două telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie”.

Citește și: Criminalul din Bascov a primit închisoare pe viață. Bărbatul și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, ca ulterior, vineri, să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: O femeie și doi băieți de 7 și 9 ani din Londra au fost găsiți morți în casă/Poliția: ”O posibilă crimă este cauza”

Criminalul din Bascov a primit închisoare pe viață. Bărbatul și-a ucis părinții, sora, fratele și nepoata

Bărbatul care și-a ucis toată familia i-a lăsat mască pe anchetatori. El și-ar fi plănuit strategic totul!

Criminalul  din Bascov, Arges, cel care și-a ucis familia în luna august a anului 2022, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Bărbatul a omorât 5 oameni, iar procurorii i-au încadrat ororile comise la omor calificat.

Decizia instanţei de condamnare pe viaţă este în primă instanţă, astfel că ea poate fi atacată cu recurs.

Citește și:  VIDEO- O femeie din Brazilia a fost ținută în lanțuri într-o închisoare improvizată. Ea a fost salvată după 20 de ani de captivitate

Bărbatul suferea de afecțiuni psihice la momentul comiterii crimelor

Individul care suferea de  afecţiuni psihice   le-a luat viaţa părintilor lui, surorii, fratelui şi nepoatei. 

Citește și:  VIDEO- O bătrână din Călărași, care a prezentat dureri groaznice, a acuzat că a așteaptat mai bine de 3 ore în fața spitalului fără să fie băgată în seamă

„În temeiul art.188 alin. 1 – art.189 alin. 1 lit. a), f), h) C. pen. cu aplic. art. 199 alin. 1 C. pen. şi art. 35 alin. 1 C. pen., condamnă pe inculpatul Letcan Viorel, fără antecedente penale, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în formă continuată. În temeiul art. 65 alin. 2 C.pen, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art.

66 alin. 1 literele a), b), e), f), h), şi n) C. pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme şi dreptul de a comunica cu partea civilă Rusu Gheorghe (soţul victimei Rusu Genţiana şi tatăl victimei Rusu Silvia) ori de a se apropia de aceasta, ce se va executa conform art. 65 al. 3 C.penal, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale", se arată în comunicatul de presă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Mama celor trei copii morți în incendiul din Capitală, dosar penal pentru ucidere din culpă. Ce s-a întâmplat înainte de tragedia din Sectorul 5

Cum a acționat criminalul de la Bascov

Criminalul s-a folosit de un ciocan și mai multe pietre. Imaginile oribile, de la locul masacrului, au șocat până și anchetatorii.

Cei care cunoșteau familia au spus că ucigașul era un individ cu probleme psihice, dar în același timp era și un om liniștit care nu le-a ridicat semne de întrebare.

Ceea ce a declanșat  ororile inimaginabile   ar fi fost un simplu cadou, mai exact, un lănțișor pe care individul i-l oferise nepoatei sale, dar pe care aceasta a refuzat să îl poarte. 

Citeste si:  Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut vreodată Ema Karter: ”Într-o catedrala din Las Vegas" ”- kanald.ro

Citeste si:  Platforma pe care a apărut Răzvan Miheț după despărțire! Mulți nu cred că poate fi real- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Rezultatul necropsiei bebelușului din Suceava care a a murit după botez. Cauza decesului ar fi fost înecul

Criminalul ar fi acționat pe timp de noapte. Prima data, el le-ar fi curmat viețile părinților lui și fratelui, după care ar fi așteptat să vină dimineața, când cumnatul său urma să plece la muncă. După ce acesta a plecat la muncă, criminalul a intrat în casa surorii lui și a ucis-o. În plus, el a ucis-o și pe fiica acesteia, în vârstă de numai 5 ani.

Citește și:  Accident grav în zona gării din Comănești: Un pieton a murit

Primul atacat de criminal ar fi fost chiar tatăl acestuia, în timp ce ieșea de la baie. Victima ar fi fost lovită de mai multe ori cu diverse corpuri dure și, după ce a căzut la pământ, bărbatul și-a atacat și mama, apoi fratele care dormea, potrivit  antena3.ro

Atunci când a fost descoperit de oamenii legii, criminalul avea la el un cuțit cu care încercase să se sinucidă. El a încercat să opună rezistență polițiștilor, dar fără succes.

Citește și:  O femeie și doi băieți de 7 și 9 ani din Londra au fost găsiți morți în casă/Poliția: ”O posibilă crimă este cauza”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce şi-a omorât sora, nepoata, părinţii şi fratele, bărbatul de 53 de ani a încercat să fugă. A fost găsit de autorităţi cu ajutorul vecinilor. Acesta a fost imobilizat și dus în arest, iar asupra lui au fost găsite două spray-uri cu piper.

Citește și:  A murit actorul Robert Blake, suspectat de uciderea soției sale

Profilul criminalului

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost evaluat în anul 2004 de o comisie specială pentru persoane cu handicap. Atunci, el a „căpătat” un certificat de gradul doi și nu necesita să fie asistat. De asemenea, nimeni din familie sau dintre medicii care se ocupau de el nu au solicitat comisiei reevaluarea criminalului. 

Citeste si:  Răzvan Miheț a trecut peste despărțirea de Oana Matache?! Pe ce platformă a apărut bărbatul- kfetele.ro

Citeste si:  „Ajutați-mă. Tremur de nervi!”. Misha, apel disperat către fani după ce fiica sa a primit imagini indecente de la un bărbat pe internet- radioimpuls.ro

Citește și:  Pedeapsa cu moartea pentru un american care și-a ucis soția și pe fiica acesteia. Declarațiile halucinante făcute de bărbat

Oamenii care îl cunosc spun că el nu dădea niciodată nimic de bănuit, pentru că era un om liniștit.

Medicii au menționat că bărbatul beneficia de un tratament de ultimă generație la care a reacționat perfect.

Criminalul este pasionat de cărți, iar specialiștii iau în calcul posibilitatea ca lecturile să îl fi făcut pe acesta să recurgă la gestul extrem de a-și omorî întreaga familie.

Citește și:  Angela avea doar 3 ani când a fost răpită, cu 27 de ani în urmă. Un preot aflat pe moarte dezvăluie unde se află. Operațiune-mamut a poliției  

Bărbatul şi-ar fi premeditat crima. Anchetatorii au găsit un jurnal unde erau scrise toate detaliile legate de modul în care va acţiona.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si