În urma controlului, doi vânzători au fost amendaţi, în timp ce un al treilea a fugit la vederea oamenilor legii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au descoperit, în afara Pieţei Calea Basarabiei, două persoane care vindeau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii.

Caz șocant în piață

Caz șocant în piață! Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte

Citeste si: Mașina de cusut profesională și tiparele de croitorie – pentru o afacere de familie profitabilă

Cei doi vânzători le spuneau cumpărătorilor că păsările comercializate sunt crescute la curte, având şi o culoare specifică, galbenă. Poliţiştii locali, care aveau informaţii că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă şi au constatat că, în contact cu apa, aceasta se colora imediat. Mai exact, vânzătorii cumpărau carne de pui din magazine, o vopseau în galben, după care o vindeau la un preţ mai mare, spunând că e carne provenită din păsări crescute natural, la curte.

Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte

Caz șocant în piață! Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citeste si: De ce să alegi o ușă metalică de exterior și nu una din alt material?

O cantitate de 12 kilograme de carne de acest gen a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere.

Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancţionată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit, abandonând o cantitate de 9,5 kilograme de carne de pasăre.

Citeste si: Un nou accident grav. Șoferul a făcut o greșeala care i-a fost fatală

„Mai mulţi cetăţeni ne-au adus la cunoştinţă că au achiziţionat carne de pasăre, «de curte», însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm gălăţenilor să achiziţioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate şi autorizate corespunzător”, a declarat Dănuţ Munteanu, şeful Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Biroul Evidenţa Persoanelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si