Conform jurnaliștilor de la  CNN, care citează un comunicat al Procuratorii din Ucraina, anchetatorii au depus un rechizitoriu împotriva lui Vadim Shishimarin în vârstă de doar 21 de ani, comandantul unităţii militare 32010 din cadrul Diviziei a 4-a de Tancuri Katemirov din regiunea Moscova. Tânărul este acuzat că a ordonat uciderea unui bătrân în vârstă de 62 de ani într-un sat din regiunea Sumî. Crima ar fi avut loc la doar 4 zile de la începutul invaziei, în data de 28 februarie.

Ministerul rus al Apărării a refuzat să comenteze cazul

Conform declaraţiei dată de comandantul rus, forţele armatei lui Vladimir Putin au intrat în satul respectiv într-o maşină civilă, dar având asupra lor întreg armamentul, precum şi însemnele armatei ruse. Bărbatul mergea pe o bicicletă, pe marginea drumului, în momentul în care i-a observat pe soldaţii ruşi. Chiar dacă nu avea asupra sa nicio armă şi nici nu a lăsat impresia că ar putea deveni ostil, unul dintre ruşi a ordonat să se deschidă foc automat asupra victimei. Vadim Shishimarin a fost cel care a executat ordinul, cu o mitralieră Kalashnikov. Explicaţia? Bătrânul scosese din buzunar un telefon mobil, iar ruşii se temeau că acesta va contacta armata ucraineană şi le va dezvălui poziţia.

Citeste si: Volodimir Zelenski, nemulțumit de abordarea UE privind aderarea Ucrainei. "Rusia trebuie să înțeleagă că pedeapsa e inevitabilă"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Shishimarin se află în prezent în arest. Procurorii şi ofiţerii SBU (n.red. Serviciul de Informaţii al Ucrainei) au strâns suficiente probe ale implicării sale în încălcarea legilor războiului. El riscă o pedeapsă între 10 şi 15 ani de închisoare sau închisoare pe viaţă",  a fost mesajul postat pe pagina sa de Facebook de Iryna Venediktova, procurorul general al Ucrainei.  CNN  a contactat Ministerul rus al Apărării pentru a obţine un punct de vedere în acest caz, dar nu a primit niciun răspuns.

Citeste si: Vladimir Putin surprins alături de un bărbat misterios de Ziua Victoriei. Cine este tânărul despre care se vorbește că ar putea fi succesorul liderului rus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si