Pensionara cu pricina s-a stins din viață în luna mai a anului 2012, doar că banii care ar fi trebuit folosiți pentru întreținerea acesteia atunci când era în viață, mai exact pensia, au continuat să fie virați în contul bancar al îngrijitoarei acesteia. Acest lucru a devenit posibil în urma unei erori privind înregistrarea certificatului de deces al bătrânei.

Citește și: O mamă din Hong Kong și-a ucis fetițele de 2, 4 și 5 ani, apoi a sunat la poliție

Astfel, cea care a avut-o în grijă a profitat de situație pentru a-și însuși în mod ilegal suma însemnată de bani.

Îngrijitoarea italiancă a sustras aproximativ 154.450 de euro din contul bătrânei

Cercetările efectuate ulterior de către inspectorii de la Garda Financiară din Vittoria au demonstrat că femeia, profitând de dreptul său de a opera contul bancar al pensionarei și de neînregistrarea certificatului de deces de către INPS (Institutul Național de Securitate Socială) din cauza unei defecțiuni tehnice a sistemului informatic, a efectuat retrageri periodice din contul celei pe care a avut-o în grijă, începând din luna iunie a anului 2012 și până în luna mai 2022.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: "Am folosit superglue în locul picăturilor de ochi". Ultimele cuvinte ale femeii înainte de a intra în operație de urgență

În urma acestor acțiuni, suma de 154.450 de euro, care reprezenta pensia de reversibilitate și alte prestații de asistență pentru invaliditate din bugetul de stat, a fost sustrasă de către femeie.

După finalizarea investigațiilor, aceasta a fost acuzată de comiterea infracțiunii de însușire ilicită a banilor.

Tribunalul din Ragusa a emis un ordin de sechestru asigurator asupra conturilor bancare și proprietăților care i-au fost atribuite.

Citește și: VIDEO |Moarte tragică pentru un pilot român. Bărbatul s-a prăbușit cu planorul duminică seara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si