Baiatul se afla internat inca de la inceputul acestei saptamani in Clinica de Cardiologie Pediatrica a Spitalului de Copii "Sf Maria" din Iasi, acolo unde a ajuns de la Complexul Romanita din Roman. Micutul se afla in grija statului inca din 2007, atunci cand a fost abandonat de mama sa care a spus ca nu il poate creste.

Femeia tine constant legatura cu fiul ei, iar acum se teme ca medicii nu vor sa ii salveze viata, ci isi doresc sa ii vanda organele.

Baiatul sufera de tetralogie Fallot, adica are mai multe defecte la nivelul inimii, defecte ce il impiedica sa dezvolte si sa duca o viata normala.

Prima sansa la operatie i s-a oferit in 2014 prin intermediul medicilor si al asitentilor sociali. El trebuia sa fie operat de o echipa din Israel, dar mama a refuzat crezand ca medicii vor sa ii vanda organele copilului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acum, medicii de la Iasi vor sa il opereze din nou, dar mama lui este de negasit. In momentul de fata ea este tutorele legal al copilului si ca ea sa nu mai fie considerata asa, ar trebui sa existe un minimum de trei luni in care biatul sa nu fie vizitat sau contactat telefonic, ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

Citeste si:
O autospeciala cu 27 de tone de praf de ciment s-a rasturnat in judetul Gorj, traficul pe DN 66 fiind complet blocat

Pentru el exista o sansa sa fie salvat pentru ca in prevederile ordinului 145 al Ministerului Sanatatii este scris ca medicul poate sa ia el o decizie atunci cand interventia este in interesul pacientului, dar aceasta decizie trebuie declinata de o comisie de arbitraj alcatuita din trei medici.

Reprezentantii copilului de la centrul in care este cazat au reusit sa o gaseasca pe mama lui, femeie ce urma sa plece in Italia si astfel spera sa o poata convinge pe femeie sa isi dea acordul ca fiul ei sa fie operat cat mai urgent, noteaza cei de la observator.tv. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si